Πολιτική Προστασία: Ενημέρωση Μητσοτάκη για την κακοκαιρία «Daniel»
Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/9) ο πρωθυπουργός.

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/9) ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Daniel» και των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς, μετεωρολόγους και κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός των υπηρεσιών κατά τις επόμενες ώρες, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα, όπως το πως θα παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη φιλοξενίας ανθρώπων, των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κυβερνητικοί κύκλοι μεταφέρουν πως μετεωρολόγοι ανέφεραν στον πρωθυπουργό πως η κακοκαιρία πιθανώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη νεροποντή, με πολύ περισσότερο όγκο νερού από τον αντίστοιχο στην κακοκαιρία «Ιανός».

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν, συνηθέστερα, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ με τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και μετεωρολόγοι.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί την Τετάρτη στην περιοχή για την έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime (Αρχείο)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;