Ισπανία: Δεκάχρονος σώθηκε απ' τις πλημμύρες αφού πέρασε τη νύχτα σκαρφαλωμένος σε δέντρο
«Το καημένο αγόρι πέρασε όλη τη νύχτα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο»

Ένα αγόρι επέζησε από τις φονικές πλημμύρες στην Ισπανία, αφού σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο και κρατήθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αρχές είπαν ότι το αυτοκίνητο της οικογένειάς του παρασύρθηκε σε ποτάμι και ο πατέρας του αγοριού εξακολουθεί να αγνοείται.

Ο 10χρονος νοσηλεύεται με υποθερμία, μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις αγνοούνται σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς οι βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν πλημμύρες στην κεντρική Ισπανία.

Γέφυρες γκρεμίστηκαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης.

Σε ένα αγροτικό τμήμα αυτής της περιοχής, η οικογένεια του αγοριού προσπαθούσε να ξεφύγει από τις πλημμύρες όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από το ποτάμι, είπε η επικεφαλής της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο.

«Το καημένο αγόρι πέρασε όλη τη νύχτα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο», είπε.

Σύμφωνα με τις αρχές η μητέρα και η αδερφή του αγοριού βρέθηκαν, αλλά οι υπηρεσίες διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τον πατέρα του κοντά στην Αλντέα ντε Φρέσνο.

Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (Aemet) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε βροχόπτωση 9 εκατοστών στην περιοχή την Κυριακή.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού συνεχίζονται σήμερα, με τους ανθρώπους να απομακρύνουν λάσπη και συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες.

Οι περιφερειακές διοικήσεις στη Μαδρίτη και την Καστίγια-Λα Μάντσα ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές «ζώνες καταστροφής», κάτι που θα διαθέσει χρήματα της ισπανικής κυβέρνησης για την επισκευή κατεστραμμένων κτιρίων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;