Έρχεται συνδρομή χωρίς διαφημίσεις σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη;
Η Meta φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει μια επιλογή συνδρομής επί πληρωμή σε Facebook και Instagram για τους χρήστες εντός. Ε.Ε. Στόχος αυτής της συνδρομής είναι να αντισταθμίσει τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων εξαιτίας της Πράξης για της Ψηφιακές Υπηρεσίες που πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ στην Ευρώπη, η οποία περιορίζει τις δυνατότητες συλλογής δεδομένων της εταιρείας και την στοχευση των διαφημίσεων, καθώς η αγορά της Ε.Ε. αντιπροσωπεύει το 10% των συνολικών διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας.

Aν αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά που η Meta θα παρεκκλίνει το τυπικό της μοντέλο, με τις πλατφόρμες της να είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες, με την υποστήριξη των διαφημίσεων, ενώ θα είναι και δεύτερη πιο σημαντική απόκλιση στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι καταναλωτές σε Ευρώπη και Αμερική μετά την εφαρμογή του GDPR.

Σύμφωνα με Insiders της εταιρείας, τους οποίους επικαλούνται οι NYT, θεωρούν ότι ένα τέτοιο συνδρομητικό μοντέλο θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών των Ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη συμμόρφωση της εταιρείας με της οδηγίες της Πράξης. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο η EE επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Meta, για τη μεταφορά δεδομένων ευρωπαίων χρηστών σε servers που λειτουργούν στις ΗΠΑ, καθώς και πρόστιμο 265 εκατομμυρίων ευρώ επειδή απέτυχε να αποτρέψει τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο των αριθμών κινητών και άλλων δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook την χρονιά που μας πέρασε.

Εσύ θα πλήρωνες συνδρομή σε Facebook και Instagram προκειμένου να μην έχεις διαφημίσεις;

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;