Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: «Ξεκινά άμεσα το οδικό έργο του flyover»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θα είναι δωρεάν, χωρίς διόδια», ενώ πρόσθεσε ότι θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.

Στα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο flyover, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του έπειτα από συναντήσεις που είχε με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να εκπληρώσει τον ρόλο της πύλης εισόδου και εξόδου, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και για όλα τα Βαλκάνια.

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική πεντάωρη συζήτηση με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς φορείς της πόλης, με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο οικονομικό επίπεδο, αλλά να κάνουμε και μια επισκόπηση της προόδου των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που δρομολογούνται στη Βόρεια Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Αναφέρομαι και σε μια σειρά από σημαντικά έργα, τα οποία έχουν πια μελετητικά ωριμάσει και η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει οσονούπω. Το flyover είναι ένα έργο το οποίο είναι απολύτως κρίσιμο προκειμένου να ισορροπήσει κυκλοφοριακά η Θεσσαλονίκη. Ένα έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πριν το τέλος του έτους» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι «θα είναι δωρεάν, χωρίς διόδια», ενώ πρόσθεσε ότι θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία. Προανήγγειλε επίσης παρεμβάσεις «ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη, στο πλαίσιο των έργων».

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις όσον αφορά τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα. «Και οι πιο κακόπιστοι αντιλαμβάνονται ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί», τόνισε.

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;