Στην Ελλάδα έχουμε μία αγάπη προς τον καφέ. Από τον κλασσικό -και πάντα αγαπημένο- ελληνικό μέχρι τα freddo espresso, καπουτσινό και λοιπό. Ωστόσο, μία Ιταλίδα blogger συμβουλεύει τους followers της να σταματήσουν να παραγγέλνουν καπουτσίνο μετά τις 12 το μεσημέρι!
Η δημοφιλής food blogger, «The Pasta Queen»,της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Nadia Caterina Munno, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί με έντονο τόνο γιατί οι περισσότεροι Ιταλοί δεν πίνουν το ζεστό ρόφημα από το μεσημέρι και μετά. Το βίντεο, που μοιράστηκε με τους followers της μέσα από το Instagram, ξεκινά με ένα άτομο πίσω από την κάμερα να ρωτά την Munno αν θα ήθελε έναν καπουτσίνο, με εκείνη να απαντά αμέσως και απόλυτα:
«Όχι!»
Στη συνέχεια, η Munno ρωτάει το κοινό της:
«Γιατί οι Ιταλοί δεν πίνουν καπουτσίνο μετά τις 12;»
Μετά την ερώτηση, χτυπάει το χέρι της στον πάγκο και απαντά:
«Επειδή είναι ένα ρόφημα για πρωινό!»
Αυτός, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος. Όπως εξηγεί η δημοφιλής blogger στη συνέχεια, ο καφές έχει την ικανότητα να «ξυπνά τις αισθήσεις σου», για αυτό και ο καπουτσίνο πρέπει να καταναλώνεται μόνο πριν τις 10 το πρωί. Όπως λέει:
«Αν θέλετε πιείτε τον μέχρι τις 11, αλλά όχι από τις 12 και μετά»
Η Munno τονίζει επίσης ότι η κατανάλωση άφθονης ποσότητας φαγητού στη μέση της ημέρας δεν πρέπει να επιβαρύνεται με έναν καπουτσίνο, επειδή ήδη «έχετε αρκετά στο στομάχι σας». Η ίδια συμπληρώνει:
«Είναι σαν ένας Αμερικανός να έχει ένα χοτ-ντογκ για πρωινό»
Μπορεί η κατανάλωση του καπουτσίνο να μην είναι η καλύτερη επιλογή για μετά το μεσημεριανό γεύμα, όμως, υπάρχουν άλλοι καφέδες που μπορείς να καταναλώσεις. Η Munno προτείνει έναν εσπρέσο για την τέλεια τόνωση της ενέργειας σου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όπως ήταν φυσικό, πολλοί αντέδρασαν σε όλα αυτά που υποστήριξε η γνωστή food blogger και φαίνεται να μην εκτιμούν τις συνήθειες των Ιταλών γύρω από τον καφέ και, συγκεκριμένα, τον καπουτσίνο. Ένας, μάλιστα, έγραψε σε σχόλιο κάτω από το βίντεο:
«Παράγγειλα έναν καπουτσίνο στην Ιταλία, ο σερβιτόρος κοίταξε το ρολόι του κα είπε όχι»
Ένας άλλος ακόλουθος της blogger σχολίασε:
«Θα συνεχίσω να πίνω τον καπουτσίνο μου πρωί, μεσημέρι και βράδυ! Ιδιαίτερα θα συνεχίσω να ζητάω έναν καπουτσίνο μετά το δείπνο όταν ταξιδεύω στην Ιταλία μόνο και μόνο για να ξενερώσω τον σερβιτόρο»
Με κάποιον άλλο να γράφει:
«Είμαι Ιταλός και γνωρίζω αυτόν τον «κανόνα» αλλά δεν με έπεισε ποτέ…Παραγγέλνω ακόμα τους καπουτσίνο μου το απόγευμα και βλέπω αρκετούς ντόπιους να κάνουν το ίδιο… Είναι απλώς βρασμένο γάλα με εσπρέσο! Δεν καταλαβαίνω γιατί όλο αυτό..»
Δες ακόμα:
- Ο άνθρωπος πίσω από την παγκόσμια μανία με τον καφέ
- Φτιάξε κι εσύ cappuccino ΧΩΡΙΣ μηχανή στο σπίτι!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Ηρακλειο
Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης
Όλοι οι τύποι εργασίας
23-01-2024
Αθήνα