Φτιάξε κι εσύ cappuccino ΧΩΡΙΣ μηχανή στο σπίτι!
Τέλειος, σπιτικός cappuccino σε λίγα μόνο λεπτά!

Ο cappuccino μπορεί να είναι ένα ξενόφερτο έθιμο, καθώς εμείς είχαμε τον περιβόητο ελληνικό, αλλά πλέον έχει μπει στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που κάθε πρωί αγοράζουν έναν cappuccino πριν πάνε στη σχολή/βιβλιοθήκη/δουλειά, τότε συνέχισε να διαβάζεις, ώστε να δεις πώς μπορείς να φτιάξεις έναν cappuccino από το σπίτι σου χωρίς καν να διαθέτεις μηχανή.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

  • Ένα μπρίκι για εσπρέσο (το βρίσκουμε πολύ εύκολα και είναι αρκετά οικονομικό)
  • Ένα απλό μπρίκι (για να ζεστάνουμε το γάλα)
  • Γκαζάκι (ή το μάτι της κουζίνας)
  • Χτυπητήρι του “φραπέ” με το σωστό ακροφύσιο για αφρόγαλα (ή απλό σέικερ)
  • Κουταλάκι
  • Καφέ
  • Ζάχαρη
  • Γάλα πλήρες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (για τον καφέ)

1. Πρώτα βάζουμε στο φλιτζάνι τη ζάχαρη, όση εμείς επιθυμούμε.

2. Στο μπρικάκι βάζουμε το νερό και τον καφέ στην ειδική θέση.
Εδώ πρέπει να προσέξουμε το εξής:
Ο καφές είναι σημαντικό να συμπιεστεί με κάποιο αντικείμενο της ίδιας περίπου διαμέτρου. Βιδώνουμε καλά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3. Ανοίγουμε το καπάκι για να βλέπουμε την έξοδο του καφέ που ετοιμάζεται. Αυτό που θέλουμε είναι, να πάρουμε λίγο από τον πρώτο καφέ που θα έρθει, ο οποίος είναι αρκετά πιο πυκνός και παχύς, από τον υπόλοιπο που θα βγει στη συνέχεια και να τον ρίξουμε στο φλιτζάνι με τη ζάχαρη (προσοχή μικρή ποσότητα)

4. Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι, καφέ και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ανοιχτόχρωμη κρέμα. Εναλλακτικά αυτό μπορεί να γίνει με το μιξεράκι του “φραπέ”.

5. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο καφέ στο φλιτζάνι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (για το αφρόγαλα)

1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουταλάκι, ώστε να ζεσταίνεται ομοιόμορφα, και να αποφύγουμε καψίματα και μυρωδιές. Προσέξτε, δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 60oC.

2. Όταν αρχίζει να καπνίζει το βγάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε με το μιξεράκι μέχρι να γίνει κρέμα. Οι φυσαλίδες πρέπει να είναι τόσο μικρές, ώστε να μην φαίνονται με το μάτι. Σε 1-2 λεπτά (ανάλογα την ποσότητα του γάλακτος), είναι έτοιμο. Μπορούμε να το χτυπήσουμε και με το σέικερ.

3.Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο του φλυτζανιού με τον καφέ. Κανονικά το αφρόγαλα θα πρέπει να στέκεται στην επιφάνεια.

Πηγή: kouzinorama.blogspot.com

Δείτε επίσης:  Δες πώς γίνονται πανεύκολα μπισκότα φτιαγμένα από… μαύρο τσάι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 8 
 1 
 1