Φλόριντα: Live εικόνα από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια
Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα στην περιοχή εδώ και περισσότερα από 125 χρόνια και τον τέταρτο που πλήττει τη Φλόριντα τα τελευταία χρόνια.

Ο τυφώνας Ιντάλια σαρώνει τις ακτές της Φλόριντα και περιοχές στη Τζόρτζια, και πλέον έχει αναβαθμιστεί στην κατηγορία 1.

Με ανέμους που ενδέχεται να φτάσουν και τα 205 χιλιόμετρα την ώρα, το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια προκαλεί πλημμύρες, αφήνοντας σχεδόν 264.000 κατοίκους στη Φλόριντα χωρίς ρεύμα.

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Steinhatchee, κοντά στο σημείο όπου «χτύπησε» ο τυφώνας Ιντάλια, αυξήθηκε περισσότερο από 2,5 μέτρα σε περίπου δύο ώρες το πρωί της Τετάρτης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  αναζητούν συνεχώς ασφαλείς διαδρομές πτήσεων.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα στην περιοχή εδώ και περισσότερα από 125 χρόνια και τον τέταρτο που πλήττει τη Φλόριντα τα τελευταία χρόνια.

Αξιωματούχοι τόνισαν ότι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο που θα συνοδεύει τον τυφώνα είναι τα τεράστια κύματα θύελλας, τα οποία εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν πλημμύρες στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Προειδοποιήσεις για κύματα θύελλας έχουν εκδοθεί σε εκατοντάδες χιλιόμετρα παράκτιων περιοχών, από τη Σαρασότα ως το δυτικό άκρο του κόλπου Απαλατσίκολα. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα αναμένεται ότι τα κύματα θα φτάσουν τα 3,7 με 4,9 μέτρα ύψος.

«Ο βασικός δολοφόνος σε όλες αυτές τις καταιγίδες είναι το νερό», υπογράμμισε η Ντιάν Κρίσγουελ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).

Στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι «σε συνεχή επικοινωνία» με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για τις προετοιμασίες για τον τυφώνα.

Παράλληλα ο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας. Η FEMA ήδη προετοιμάζεται για τις επιπτώσεις του Ιντάλια αναπτύσσοντας ήδη προσωπικό στη Φλόριντα, εξήγησε ο Λευκός Οίκος.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη χθες το βράδυ, έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε όλα όσα ενδέχεται να χρειαστούν», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;