Ολλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν τα φλογερά μαλλιά τους στο ετήσιο φεστιβάλ κοκκινομάλληδων
Το ολλανδικό τριήμερο φεστιβάλ ξεκίνησε τυχαία όταν ερασιτέχνης ζωγράφος έβαλε μια διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα το 2005, ζητώντας 15 μοντέλα με κόκκινα μαλλιά.

Η πόλη Τίλμπουργκ στην Ολλανδία πλημμύρισε από… κόκκινα κεφάλια, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο ετήσιο Φεστιβάλ Κοκκινομάλληδων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 5.000 άνθρωποι από διαφορετικές χώρες έδωσαν το «παρών» στο φεστιβάλ που περιλάμβανε μεταξύ άλλων εργαστήρια για μέικαπ και φροντίδα δέρματος, φωτογραφίσεις, μουσική και άλλες εκδηλώσεις.

«Δεν νιώθω πια μόνος. Αισθάνομαι κομμάτι κάτι μεγαλύτερου» παραδέχτηκε στο Reuters ο Λίαμ Χάντερ από τη Σκωτία που, όπως πολλοί άλλοι φυσικοί κοκκινομάλληδες, έχει βιώσει μπούλινγκ για το ιδιαίτερο χρώμα των μαλλιών του.

Οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά αποτελούν το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που φτάνει έως και το 6% στις περιπτώσεις ατόμων με καταγωγή από τη βόρεια-βορειοδυτική Ευρώπη.

Το ολλανδικό τριήμερο φεστιβάλ ξεκίνησε τυχαία όταν ο ερασιτέχνης ζωγράφος, Μπαρτ Ρούβενχορστ έβαλε μια διαφήμιση σε τοπική εφημερίδa το 2005, ζητώντας 15 μοντέλα με κόκκινα μαλλιά.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν 150 άνθρωποι κι ο Ρούβενχορστ, όχι κοκκινομάλλης ο ίδιος, αποφάσισε να φωτογραφίσει όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Η συγκέντρωση αποδείχτηκε μια απροσδόκητη επιτυχία, προσελκύοντας τόση προσοχή ώστε οι διοργανωτές αποφάσισαν να την καθιερώσουν ως ετήσιο φεστιβάλ.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;