Paulo Coelho: «Οι άνθρωποι περισσότερο ονειρεύονται ότι επιστρέφουν παρά ότι φεύγουν»
Paulo Coelho: Βιβλιοπροτάσεις και σοφά λόγια του διάσημου Βραζιλιάνου συγγραφέα.

Ο Paulo Coelho γεννήθηκε σαν σήμερα το 1947 στο Ρίο ντε Τζανέριο και είναι ένας από τους πιο διάσημους Βραζιλιάνους συγγραφείς. Ο Coelho φοίτησε στη Νομική, σπουδές που δεν ολοκλήρωσε ποτέ και εγκατέλειψε το 1970 για να ταξιδέψει σε Μεξικό, Περού, Βολιβία, Χιλή, στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στη Βραζιλία και ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε να γράφει στίχους για μουσική.

Εκείνη ήταν μία αρκετά ταραχώδης περίοδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας του, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για για λίγο καιρό το 1974 για υπονομευτικές δραστηριότητες κατά της βραζιλιάνικης δικτατορίας. Ο Paulo Coelho είναι Χριστιανός Καθολικός, κάτι που είναι εμφανές στα έργα του, τα οποία συνδυάζουν την πνευματικότητα και τον διδακτισμό με εμπειρίες από το παρελθόν του και ενίοτε από τη νοοτροπία των χίπις, από όπου και έχει επηρεαστεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paulo Coelho (@paulocoelho)

Τα βιβλία του Paulo Coelho έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ πολλές φράσεις του έχουν γίνει viral στα social media. Χαρακτηριστική είναι η φράση «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις» από τον «Αλχημιστή», ίσως το πιο γνωστό του βιβλίο.

Τα έργα του έγα του έχουν μεταφραστεί σε τριανταοκτώ γλώσσες, ενώ έχει κερδίσει πολλά λογοτεχνικά βραβεία από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για το περίφημο Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο IMPAC Dublin για το βιβλίο του «Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει».

 

  1. Ο αληθινός άνθρωπος φέρεται σαν παιδί. Έχει ανάγκη να παίζει, να είναι ανάγωγος, να λέει ανοησίες, να κάνει απρεπείς και ανώριμες ερωτήσεις.
  2. Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό.
  3. Μπορείς να τυφλωθείς, αν βλέπεις όλες τις μέρες ίδιες. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα φέρνει ένα δικό της θαύμα. Το θέμα είναι να μπορέσεις να δεις το θαύμα.
  4. Ο άνθρωπος βελτιώνεται καθώς ακολουθεί τον δρόμο του. Αν περιμένει να βελτιωθεί προτού πάρει μια απόφαση, δεν θα προχωρήσει ποτέ.
  5. Η ζωή είναι μικρή. Να φιλάς αργά, να γελάς τρελά, να αγαπάς αληθινά και να συγχωρείς γρήγορα.
  6. Οι άνθρωποι περισσότερο ονειρεύονται ότι επιστρέφουν παρά ότι φεύγουν.
  7. Αυτός που έχει τη συνήθεια να ταξιδεύει, ξέρει να φτάνει πάντα τη στιγμή που πρέπει να φύγει.
  8. Στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος.
  9. Η αγάπη είναι μια παγίδα. Όταν παρουσιάζεται, βλέπουμε μόνο το φως της, όχι τις σκιές της.
  10. Κάποια μέρα θα ξυπνήσεις και δεν θα υπάρχει πια άλλος χρόνος για να κάνεις τα πράγματα που πάντα ήθελες.

Τρία «must» βιβλία του Paulo Coelho – εκτός από τον «Αλχημιστή»

1. Ζαχίρ

Περίληψη:  Το «Ζαχίρ» είναι μια ιστορία αγάπης, απώλειας και τυραννικού πάθους. Ένας διάσημος συγγραφέας που, όπως και ο Πάουλο Κοέλο, γράφει για την πνευματικότητα και που επίσης έχει διανύσει το δρόμο του Αγίου Ιακώβου, ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του η Εστέρ, πολεμική ανταποκρίτρια, τον εγκατέλειψε χωρίς να αφήσει ίχνη. Στην αναζήτηση της Εστέρ, ο συγγραφέας αναγκάζεται να περιπλανηθεί σε πολλούς δρόμους ακολουθώντας διάφορα στοιχεία. Σαν σύγχρονος Οδυσσεάς, πρέπει να αντισταθεί σε πειρασμούς και να βρει τους ανέμους που θα τον οδηγήσουν στο θεμελιώδες κλειδί: την ξεκάθαρη ανακάλυψη του εσωτερικού του εγώ. Αφήγηση γεμάτη σχόλια και σκέψεις για το χρήμα, τη φήμη και το γάμο, το “Ζαχίρ” συνοδεύει το συγγραφέα, που βυθίζεται στην έμμονη ιδέα του, στο άγχος να βρει τους λόγους που ώθησαν την αγαπημένη του να τον εγκαταλείψει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neşe İmamoğlu Şahin (@sifalisatirlar)

2. Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει

Περίληψη:  Η Βερόνικα ζει με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες επιθυμίες που έχει ο κάθε νέος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάνει μια καλούτσικη δουλειά και μένει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα που της παρέχει την ευχαρίστηση του ιδιωτικού της χώρου. Συχνάζει σε μπαρ με κίνηση. Συναντά όμορφα αγόρια και βγαίνει με μερικά. Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα δεν είναι ευτυχισμένη. Κάτι της λείπει στη ζωή. Γι’ αυτό το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 1997, η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anfas Abdulrahim (@anfas_abdulrahim)

3. Το Πέμπτο Βουνό

Περίληψη:  «Tο Πέμπτο Bουνό» αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, του προφήτη Hλία, που έλαβε εντολή Kυρίου να εγκαταλείψει το Iσραήλ. Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν οι προλήψεις, οι θρησκευτικές διαμάχες και οι βαθιά ριζωμένες παραδόσεις, ο νέος προφήτης θα έρθει αντιμέτωπος με μια χιονοστιβάδα γεγονότων που θα τον οδηγήσουν σε μια πρόσωπο με πρόσωπο μάχη με το Θεό.

H ιστορία του προφήτη Hλία μετασχηματίζεται εδώ σε ένα σημαντικό μάθημα σχετικά με την αξία της ελπίδας για το σύγχρονο άνθρωπο. Mέχρι ποιου σημείου μπορούμε να προκαλέσουμε το πεπρωμένο μας; Aυτή είναι η ερώτηση που πλανιέται στον αέρα του Πέμπτου Bουνού, ώστε ο καθένας από μας να βρει τη δική του απάντηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aint_youapeach (@aint_youapeach)

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1