Πάνω από 1.500 αντικείμενα του Βρετανικού Μουσείου εκλάπησαν ή καταστράφηκαν
Τα συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αι. π.Χ. έως τον 19ο αι. μ.Χ., δεν είχαν εκτεθεί πρόσφατα και φυλάσσονταν σε αποθήκη.

Ο αριθμός των αντικειμένων που εκλάπησαν ή καταστράφηκαν ξεπερνά τα 1.500 και «πλησιάζει τα 2000», αναφέρει σε δημοσίευμά της για το θέμα των θησαυρών που εκλάπησαν από το βρετανικό μουσείο η Telegraph επικαλούμενη πηγές εντός του ιδρύματος.

Πηγή του μουσείου ανέφερε ακόμα στην εφημερίδα ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τη διεύθυνση ήταν «αμελής και ακατάλληλος» και ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αγνοήθηκαν από τα υψηλότερα κλιμάκια. Ο λόγος για καταγγελίες που έγιναν χρόνια πριν περί πώλησης αρχαιοτήτων μέσω eBay.

Το μουσείο δεν έχει διευκρινίσει πόσα αντικείμενα έχουν κλαπεί ή λεπτομερώς τι είναι τα αντικείμενα που λείπουν, αναφέροντας μόνο ότι πρόκειται στην πλειονότητα τους για «μικρά κομμάτια», χρυσά αντικείμενα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.\

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αι. π.Χ. έως τον 19ο αι. μ.Χ., δεν είχαν εκτεθεί πρόσφατα και φυλάσσονταν σε αποθήκη κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Ο αριθμός των κλεμμένων αντικειμένων πιστεύεται τώρα ότι είναι «πολύ πάνω από 1.000» και «πλησιέστερα στα 2.000», με αξία να ανέρχεται σε «εκατομμύρια λίρες», αναφέρει συγκεκριμένα η Daily Telegraph.

Την περασμένη εβδομάδα, το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε ότι αντικείμενα από τη συλλογή του βρέθηκαν να «έχουν κλαπεί ή έχουν καταστραφεί» με συνέπεια ένα μέλος του προσωπικού να απολυθεί.

Πρόκειται για τον 56χρονο, επιμελητή των ελληνικών συλλογών, της ελληνικής γλυπτικής και της ελληνιστικής περιόδου στο Βρετανικό Μουσείο Πίτερ Χιγκς, ο οποίος εργαζόταν εδώ και τρεις δεκαετίες στο Μουσείο και σύμφωνα με το Sky News, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στη Βρετανία όσον αφορά τις αρχαιότητες από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Η Economic Crime Command της Μητροπολιτικής Αστυνομίας κάνει έρευνες, ωστόσο δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ επίσης ανεξάρτητη έρευνα πραγματοποιεί και το μουσείο.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;