Barbie Botox: Η νέα «μανία» που σαρώνει στο TikTok
Ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει αυτή η νέα τάση

Το hashtag «Barbie Botox» έχει ήδη πάνω από επτά εκατομμύρια views στο TikTok. Όλα δείχνουν πως είναι η νέα «μανία» σε ό,τι αφορά τις μη χειρουργικές αισθητικές παρεμβάσεις. Αλλά αυτό προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.

Τι είναι όμως το Barbie Botox; Η ένεση με 40 μονάδες της νευροτοξίνης στους τραπεζοειδείς, τους μύες που «κρατούν» τον λαιμό. Μια διαδικασία που ξεκίνησε για την ανακούφιση των καταπονημένων τραπεζοειδών, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες και πιάσιμο στον αυχένα. Τώρα, χρησιμοποιείται για αισθητικούς σκοπούς, με στόχο τη μείωση του μεγέθους των ώμων και την επιμήκυνση του λαιμού.

@medartbeauty Medartbeauty Trend Check. Part 1☝🏻✨💖 #barbiebotox Aktuell geht der neue BOTOX Trend viral: Barbie BOTOX aka TrapTox. Hierbei wird in den Trapezmuskel Botolinumtoxin injiziert, um einen schlanken Hals zu erzielen. #barbiebotox #traptox #toxinjections #tox #trendingtiktok #medart #trends #medartbeauty #praxis #beautydoc #munich ♬ Originalton – Medart Beauty

Η Ιζαμπέλ Λουξ, μια 32χρονη content creator από το Παλμ Μπιτς, περιέγραψε στο CNN τη δική της εμπειρία από τη διαδικασία. Παραδέχεται ότι ήταν έντρομη, τη στιγμή που περίμενε- καθισμένη σε μια καρέκλα- να κάνει Barbie Botox. Στόχος της ήταν να «αδυνατίσουν» οι ώμοι της, ενόψει του γάμου της, αλλά και να ανακουφιστεί από πόνους στην πλάτη. «Σκεφτόμουν συνέχεια “αν πάει καλά, τότε ανυπομονώ να το αναρτήσω. Αν πάει στραβά, θα πρέπει να προειδοποιήσω τον κόσμο. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά», δήλωσε.

Barbie Βotox: Οι προειδοποιήσεις της ειδικού

Το Barbie Botox έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στα social media, έχοντας απήχηση ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες. Η δρ. Παρίσα Αρτσάγια- γιατρός σε κλινική αισθητικής ιατρικής του Λονδίνου – εξέφρασε ανησυχία για αυτή τη νέα «μόδα».

@itvnews Would you get Botox to look more like Barbie? #itvnews #news #barbie #barbiemovie #barbiebotox #cosmeticsurgery ♬ original sound – itvnews

«Όταν γίνεται ένεση με botox σε μύες, σταματά τη σύνδεση με το νεύρο. Με τον καιρό, αυτό οδηγεί σε αποδυνάμωση και παράλυση του μυός. Εμμέσως, ο μυς συρρικνώνεται», επεσήμανε η γιατρός μιλώντας στο CNN.

Αν το Botox γίνει λανθασμένα- ή δεν χορηγηθεί η σωστή δόση- θα μπορούσε να παραλύσει εντελώς τον μυ, προειδοποίησε η δρ. Ατσάρια. Επίσης, τόνισε, η νευροτοξίνη θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη νευρική σύνδεση άλλων μυών στο σημείο. «Και ιδιαίτερα αν αυτό είναι γύρω από τον λαιμό, μπορεί να είναι αρκετά σημαντικό, επειδή μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά να σας να κρατάτε σωστά το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε.

«Αν δεν το κάνετε στο σωστό μέρος, δεν αξίζει»

Το βίντεο που ανέβασε η Ιζαμπέλ Λουξ, από την εμπειρία της με το Barbie Botox, έχει πάνω από 250.000 views. Υποστηρίζει πως η ίδια επινόησε αυτό το όνομα της διαδικασίας.

@isabelle.lux Dont hate the player, babes…. Hate the game and im winning 😘 #botox #traptox #barbiebotox ♬ follow me on ig the_jaderoom – jade👸🏽

«Η ιδέα ήταν ότι μοιάζεις περισσότερο με Barbie όταν το κάνεις, που δεν πιστεύω ότι είναι κάτι κακό. Μακραίνει τον λαιμό, μικραίνει τους ώμους και δημιουργεί μια πολύ ντελικάτη φιγούρα, όταν γίνει σωστά», δήλωσε.

Μετά το Barbie Botox της είπαν ότι για τουλάχιστον 72 ώρες θα έπρεπε να αποφύγει το μασάζ, την έντονη άσκηση και να σηκώσει βαριά πράγματα. «Ήμουν αρκετά φοβισμένη. Μόλις μπει το botox, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αντιστρέψεις. Την πρώτη εβδομάδα ένιωθα τόσο πόνο, ένταση και πιάσιμο στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη. Ανησυχούσα πραγματικά», εξομολογήθηκε.

Τώρα, δύο μήνες αργότερα, νιώθει «καλύτερα από ποτέ» και ήδη προγραμματίζει να το επαναλάβει τον χειμώνα. Όμως και η ίδια υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει κανείς να πάρει ελαφρά τη καρδία την απόφαση να προχωρήσει σε Barbie Botox. «Πρέπει να πάτε σε γιατρό. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε στο σωστό μέρος, ειλικρινά δεν αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
8'
59 - 37
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;