Η ώρα που κάνουμε τα περισσότερα λάθη στη δουλειά
Νέα μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE και δείχνει την ώρα που μειώνεται η αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων μειώνεται κατά τη διάρκεια του απογεύματος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE. Οι ερευνητές μελέτησαν επί δύο χρόνια σχεδόν 800 υπαλλήλους που δουλεύουν στο γραφείο και καθόλου εξ αποστάσεως.

Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλες μελέτες που εξετάζουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων, αυτή δεν βασίζεται σε αυτοαξιολογήσεις ή σε σχόλια των διευθυντών. Ειδικότερα, οι ερευνητές παρακολούθησαν δείκτες χρήσης υπολογιστή όπως η ταχύτητα πληκτρολόγησης και τα λάθη κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και τη δραστηριότητα του ποντικιού.

Από εκεί ανακάλυψαν ότι τα απογεύματα υπήρχε μία τάση να γίνονται τα περισσότερα λάθη πληκτρολόγησης. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ειδικά τα απογεύματα της Παρασκευής σημειώθηκε μείωση της δραστηριότητας των υπολογιστών και αύξηση των τυπογραφικών λαθών.

«Αυτό συμπληρώνεται από παρόμοια ευρήματα, τα οποία δείχνουν ότι ο αριθμός των εργασιών που ολοκληρώνουν οι εργαζόμενοι αυξάνεται σταθερά από Δευτέρα έως Τετάρτη και στη συνέχεια μειώνεται την Πέμπτη και την Παρασκευή», δήλωσε ο Taehyun Roh, μέλος της ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ScienceDaily.com.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτή τα ευρήματα προστίθενται στα αυξανόμενα στοιχεία ότι οι χώροι εργασίας πρέπει να επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνες, θα χαίρονταν με αυτή την αλλαγή. Η πλειονότητα των εργαζομένων, συγκεκριμένα το 61%, λέει ότι προτιμά να εργάζεται λιγότερες ημέρες αλλά περισσότερες ώρες ανά μέρα μέσα στην εβδομάδα και το 33% λέει ότι θα έφευγε από τη δουλειά του για να αναζητήσει αλλού μία τέτοια εργασιακή εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας Monster.com.

«Οι ευέλικτες ρυθμίσεις, όπως η υβριδική ή τετραήμερη εργασία, μπορεί να βοηθήσουν στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων και στην προώθηση της καλύτερης ευημερίας και παραγωγικότητας των εργαζομένων», σημειώνουν οι ερευνητές.

«Για παράδειγμα, οι εργοδότες μπορεί να είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στους υπαλλήλους να τηλεργάζονται τις Παρασκευές ή να συντομεύσουν τις εργασιακές εβδομάδες», πρόσθεσαν.

Πηγή: moneyreview.gr

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;