Η νούμερο ένα υποτιμημένη δεξιότητα που μοιράζονται οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι
Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν μια δεξιότητα που τους βοηθά να φτάσουν και να παραμείνουν μπροστά, που πολλοί υποτιμούν.

Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν μια δεξιότητα που τους βοηθά να φτάσουν και να παραμείνουν μπροστά, λέει μία σύμβουλος καριέρας, η οποία είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ: Ακούν με προσοχή.

«Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο», δήλωσε πρόσφατα η Muriel Wilkins, συνιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων ηγεσίας Paravis Partners, στο podcast «Radical Candor». «Μπορείς να σταματήσεις να μιλάς και να ακούς και να κάνεις ερωτήσεις που αφορούν το άλλο άτομο… Η ακρόαση είναι η μεγαλύτερη και η λιγότερη ανεπτυγμένη δεξιότητα που συμβάλλει στην ενσυναίσθηση, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα».

Σχεδόν όλοι (96%) οι επαγγελματίες θεωρούν ότι είναι καλοί ακροατές, σύμφωνα με έρευνα του 2015 της Accenture, εταιρείας συμβούλων πληροφορικής. Ωστόσο, το 50% των ενηλίκων δεν θυμάται αυτό που ακούει μόλις λίγα λεπτά μετά, ανέφερε μελέτη του 2013 του Carnegie Mellon.

Η ακρόαση με γνήσιο ενδιαφέρον θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει άλλες δυσκολίες στο γραφείο, όπως η έλλειψη ενσυναίσθησης. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι οι άλλοι να σας αποκαλύψουν κάτι βαθύ και ουσιαστικό για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα ισχυρότερες συνδέσεις και αυξημένη εμπιστοσύνη, διαπίστωσαν ερευνητές της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας το 2021.

Η ενσυναίσθηση στον εργασιακό χώρο είναι πιο σημαντική από ποτέ, δήλωσε η Wilkins, η οποία απέκτησε ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1997 και έχει περάσει περισσότερα από 15 χρόνια καθοδηγώντας εκατοντάδες στελέχη.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας Covid-19, εργοδότες και εργαζόμενοι προσαρμόστηκαν σε μία νέα κανονικότητα. Τώρα, «οι ηγέτες θέλουν απλώς να βλέπουν αποτελέσματα», δήλωσε η Wilkins. «Και κατά κάποιο τρόπο φαίνεται σαν να λένε, Λοιπόν, είτε θα είστε αποτελεσματικοί είτε θα έχετε ενσυναίσθηση. Δεν γίνονται και τα δύο».

Το αποτέλεσμα; μια καταστροφή του ηθικού, που επιδεινώνεται από τις μαζικές απολύσεις, τις αντιδράσεις για την επιστροφή στα γραφεία και την εξουθένωση.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αποδεικνύεται ότι η ενθάρρυνση της ενσυναίσθησης στην πραγματικότητα εμπνέει τους εργαζόμενους να είναι πιο καινοτόμοι, παραγωγικοί και αφοσιωμένοι, σύμφωνα με μια έκθεση του 2021 από την Catalyst, μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ενσωμάτωση στο χώρο εργασίας.

Ορισμένοι CEOs, μάλιστα, λένε ότι έχουν διαπιστώσει αυτό το αποτέλεσμα από πρώτο χέρι.

«Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείτε με τους ανθρώπους, ο τρόπος με τον οποίο δείχνετε ότι νοιάζεστε, ο τρόπος με τον οποίο δείχνετε ότι θέλετε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη των ανθρώπων και στην ενδυνάμωσή τους, όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Everette Taylor, επικεφαλής της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter, στο CNBC Make It νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος ηγέτης», πρόσθεσε ο Taylor.

Πηγή: moneyreview.gr

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;