Οι πιο καθαρές παραλίες της Αττικής - Δείτε τον διαδικτυακό και διαδραστικό χάρτη
Οι πιο καθαρές ακτές κολύμβησης στην Αττική σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη που δημοσίευσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Πλέον, ένας διαδραστικός χάρτης που καταγράφει τις πιο καθαρές παραλίες της Αττικής είναι στη διάθεση των κατοίκων, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν τις πιο καθαρές παραλίες που βρίσκονται κοντά τους στην Αττική.

Ειδικότερα, στη διάθεση του κοινού υπάρχει ένας διαδικτυακός και διαδραστικός χάρτης, όπου κάθε μήνα φαίνονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται σε όλες τις παραλίες της Αττικής. Έτσι, μπορούν όλοι και όλες να γνωρίζουν τις πιο καθαρές παραλίες.

Αναλυτικότερα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διαχειρίζεται την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, όπως και τις μεθόδους και τις διαδικασίες που αφορούν στην παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, ενώ είναι επιφορτισμένη και με το έργο για την παροχή σχετικών πληροφοριών προς το ενδιαφερόμενο κοινό.

Η Παρακολούθηση Ακτών Κολύμβησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης γίνεται κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους σε καθορισμένες ακτές κολύμβησης και σε σημεία δειγματοληψίας ανάλογα κωδικοποιημένα, με σκοπό τη προστασία των υδάτων και της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2016 και στο εξής οι ακτές παρακολουθούνται από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μέσω συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Μάλιστα, ο διαδικτυακός και διαδραστικός χάρτης που μπορείτε να βρείτε παρακάτω δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε χρήστη να εστιάσει στην παραλία που τον ενδιαφέρει, προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν.

Βασικός στόχος της παρούσας εφαρμογής αποτελεί η χωρική απεικόνιση των δεδομένων που σχετίζονται με τις Ακτές Κολύμβησης Αττικής σε ένα ενιαίο χαρτογραφικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα εμφάνισης μέσα από κατάλληλα εργαλεία αναζήτησης-επιλογής των αποτελεσμάτων των αναλύσεων και των πληροφοριών του Μητρώου Ταυτοτήτων των Ακτών Κολύμβησης Αττικής, όπως αυτά δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠ.ΕΝ), καθιστώντας την παρούσα εφαρμογή αρκετά εύχρηστη προς το ευρύ κοινό.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;