Ιταλία: Προσφέρει δωρεάν ταξί στους επισκέπτες των πάρτι - Ποιος είναι ο λόγος;
«Δωρεάν ταξί στο τέλος της νύχτας για όσους έχουν πιει πολύ», έγραψε ο Ματέο Σαλβίνι

Η Ιταλία δοκιμάζει ένα νέο μοντέλο, παρέχοντας δωρεάν ταξί στους επισκέπτες των πάρτι με στόχο να μειώσει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και να περιορίσει τα θανατηφόρα ατυχήματα.

Το πιλοτικό σχέδιο θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου σε έξι νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα – από την Απουλία έως την Τοσκάνη και το Βένετο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, όσοι φαίνονται πολύ μεθυσμένοι για να οδηγήσουν κατά την έξοδό τους από τα κέντρα διασκέδασης θα υποβάλλονται σε αλκοτέστ.

Εάν είναι πάνω από το όριο, θα καλείται ταξί για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους. Η χρηματοδότηση του προγράμματος παρέχεται από το υπουργείο Μεταφορών, καθώς το πρόγραμμα έχει προωθηθεί από τον Ματέο Σαλβίνι, υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας, αναπληρωτή πρωθυπουργό και ηγέτη του σκληροδεξιού κόμματος της Λέγκας.

«Δωρεάν ταξί στο τέλος της νύχτας για όσους έχουν πιει πολύ», έγραψε ο Ματέο Σαλβίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter.

Πρόκειται για «μια πρακτική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην πρόληψη του κινδύνου και της τραγωδίας στους δρόμους», είπε, προσθέτοντας ότι τα πρόστιμα και οι νόμοι δεν αρκούν «για να σταματήσει η σφαγή στους δρόμους, πρέπει να εμπλέξουμε όλους σε ένα σχέδιο πρόληψης».

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί «σοβαρό πρόβλημα» στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) για το 2020, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι το επίπεδο αποδοχής της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ιταλία είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;