Άμστερνταμ: «Πόρτα» στους έξαλλους Βρετανούς τουρίστες
Φέτος, η πόλη αναμένεται να δεχθεί περισσότερους από 18 εκατ. επισκέπτες για μια νύχτα

Το Άμστερνταμ ζητά από τους νεαρούς Βρετανούς να «μείνουν μακριά» εάν σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη για να χαλαρώσουν και να «ξεφύγουν».

Η νέα διαδικτυακή καμπάνια της πρωτεύουσας της Ολλανδίας για την αντιμετώπιση του ενοχλητικού τουρισμού ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και στοχεύει επισκέπτες ηλικίας 18 έως 35 ετών, ανακοίνωσε η τοπική αρχή της πόλης σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

Εάν οι Βρετανοί τουρίστες αναζητήσουν στο Διαδίκτυο όρους όπως «Bachelor party Άμστερνταμ», «φτηνό ξενοδοχείο Άμστερνταμ» ή «παμπ Amsterdam», θα εμφανιστεί μια διαφήμιση σε μορφή βίντεο, που τους προειδοποιεί για τις συνέπειες του υπερβολικού ποτού, της λήψης ναρκωτικών ή της πρόκλησης προβλημάτων μέσω αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Ένα βίντεο δείχνει έναν μεθυσμένο νεαρό να συλλαμβάνεται. Το συνοδευτικό κείμενο λέει: «Έρχομαι στο Άμστερνταμ για μια άστατη νύχτα + να γίνω χάλια = 140 ευρώ πρόστιμο + ποινικό μητρώο = λιγότερες προοπτικές». Προσθέτει: «Έρχεσαι λοιπόν στο Άμστερνταμ για μια άστατη νύχτα; Μείνε μακριά.»

Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένα αναίσθητο άτομο να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, με το κείμενο που λέει: «Έρχομαι στο Άμστερνταμ για να πάρω ναρκωτικά + χάνω τον έλεγχο = ταξίδι στο νοσοκομείο + μόνιμη βλάβη στην υγεία = ανήσυχη οικογένεια». Συνεχίζει: «Έρχεσαι λοιπόν για ναρκωτικά στο Άμστερνταμ; Μείνε μακριά».

«Οι επισκέπτες θα παραμείνουν ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι εάν συμπεριφέρονται άσχημα και προκαλούν ενόχληση. Σε αυτή την περίπτωση, εμείς ως πόλη θα πούμε: Μείνε μακριά», είπε ο αντιδήμαρχος Sofyan Mbarki στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι τουρίστες από χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να είναι επόμενοι

Η εκστρατεία «Stay Away» μπορεί να επεκταθεί αργότερα μέσα στο έτος, για να συμπεριλάβει επισκέπτες από την Ολλανδία και άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ενόχληση, σύμφωνα με την τοπική αρχή.

Το Άμστερνταμ θα ξεκινήσει επίσης μια καμπάνια «How to Amsterdam» αυτόν τον μήνα, που θα απευθύνεται σε επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στην πόλη. Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των πινακίδων στους δρόμους, οι τουρίστες θα προειδοποιούνται για το μεθύσι, την πρόκληση υπερβολικού θορύβου, την αγορά ναρκωτικών από πλανόδιους εμπόρους και την απαγόρευση της ούρησης δημοσίως.

Το δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με διοργανωτές bachelor party για να βρουν πώς μπορούν να μειώσουν τον ενοχλητικό τουρισμό στο κέντρο της πόλης και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής τουριστικού φόρου.

Τον περασμένο μήνα, το Άμστερνταμ ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης μαριχουάνας στο δρόμο και αρκετούς περιορισμούς στη χρήση αλκοόλ στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια, όπου εδρεύει περίπου το 10-15% της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης.

Φέτος, η πόλη αναμένεται να δεχθεί περισσότερους από 18 εκατ. επισκέπτες για μια νύχτα – ο αριθμός στον οποίο το δημοτικό συμβούλιο είναι «υποχρεωμένο να παρέμβει», σύμφωνα με ένα διάταγμα του 2021 που ονομάζεται «ο τουρισμός του Άμστερνταμ σε ισορροπία».

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;