Σε ύφεση η φωτιά μετά από τα διόδια της Ελευσίνας - Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά μετά τα διόδια της Ελευσίνας που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (13/8).

Σε ύφεση βρίσκεται από το πρωί η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (13/8) στο 29ο χιλιόμετρο τη εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου σε δασική έκταση και απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο παρά μόνο κάποιες μικρές εστίες. Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα έβρεξε στην περιοχή, κάτι που βοήθησε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι στην περιοχή.

Από τις 9:00 το πρωί αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο. Πλέον, η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, εκτός από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης που παραμένει κλειστή για να διευκολύνονται τα πυροσβεστικά οχήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά εν κινήσει στην εθνική οδό και ο οδηγός του το στάθμευσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου για να απομακρυνθεί. Οι φλόγες μεταδόθηκαν σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκαν στην πλαγιά φτάνοντας σε βάθος ενός χιλιομέτρου από το δρόμο.

Στην περιοχή υπάρχει μια επιχείρηση με προκάτ οικίες και μερικά διάσπαρτα σπίτια του οικισμού Λουτρόπυργος, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν. Για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 72 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή cover photo: Αρχείο Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;