Φωτιά σε δασική έκταση μετά τα διόδια της Ελευσίνας - Έκλεισε η Εθνική Οδό για αρκετή ώρα
Φωτιά στην Ελευσίνα: Έχει οριοθετηθεί και αντιμετωπίζονται διάσπαρτες μικροεστίες

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2 τα ξημερώματα σε δασική έκταση δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε στο ύψος του 29ου χιλιομέτρου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έγινε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση. Παράλληλα, από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου. Στο Τμήμα αυτό η κυκλοφορία εκτρέπεται από την παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο άρπαξε φωτιά και λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα στην πλαγιά.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, ωστόσο, μέχρι τις 4 το πρωί, δεν απειλήθηκαν άμεσα. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επισήμανε πως για προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση 50 περίπου ανθρώπων που κατοικούσαν κοντά στο μέτωπο της φωτιά

Ο κ. Βαθρακογιάννης δήλωσε πως η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε αμέσως και πλέον η φωτιά έχει οριοθετηθεί και αντιμετωπίζονται διάσπαρτες μικροεστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό και δύο αεροσκάφη.

 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;