Γιάννης Στάνκογλου: Σχολιάζει τους «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου - «Δεν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από το έργο»
Ο Γιάννης Στάνκογλου πήρε θέση για τον σάλο που έκανε η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου, «Σφήκες».

Ο Γιάννης Στάνκογλου εξέφρασε τη δική του άποψη του για τον πρόσφατο σάλο που προκάλεσε η παράσταση «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο εξέφρασε σε συνέντευξή του. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη RealLife και τη δημοσιογράφο Χρύσα Κακιώρη και πήρε θέση για το ζήτημα που απασχόλησε τον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά, ο γνωστός ηθοποιός σχολίασε:

«Όταν ένας καλλιτέχνης δηλώνει ότι είναι δική του διασκευή εμπνευσμένη από τον οποιονδήποτε και ότι δεν τον απασχολεί το ίδιο το κείμενο, μπορεί να κάνει αυτό που θέλει, το καταλαβαίνω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Λένα Κιτσοπούλου το είχε δηλώσει, οπότε το καταλαβαίνω απόλυτα»

Μάλιστα, ο Γιάννης Στάνκογλου επισημαίνει:

«Από την άλλη, σε ένα έργο τόσο μεγάλο όσο είναι ο Οιδίποδας, δεν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από το έργο, είναι πολύ μεγαλύτερο από εσένα ό,τι και να κάνεις και καλό είναι να το παρουσιάσεις έτσι όπως είναι. Από ‘κει και πέρα, αν ο καλλιτέχνης έχει την ανάγκη να μιλήσει με έναν άλλο τρόπο και το δηλώνει κιόλας, το καταλαβαίνω απόλυτα»

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε και για την κριτική της επόμενης ημέρας, η οποία συνοδεύει πάντα μια παράσταση που παρουσιάζεται στην Επίδαυρο και αποκάλυψε αν τη φοβάσαι. Όπως είπε:

«Όχι, δεν τη φοβάμαι. Περιμένω να δω βέβαια, είναι σημαντικό η δουλειά που έχουμε κάνει να δούμε και πώς θα «ακουμπήσει» στην πένα του κριτικού. Αλλά νομίζω μεγαλύτερη κριτική είναι το χειροκρότημα του κόσμου, το πώς έρχονται και σου μιλούν μετά την παράσταση άνθρωποι που μπορεί να μη γνωρίζουν τόνους θέατρο αλλά έχουν ένα ένστικτο και παρακολουθούν με μια άλλη αλήθεια και για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο κριτήριο»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;