Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Τι έδειξαν οι κληρώσεις για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό & Ολυμπιακό
Ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός;

Με την συμμετοχή πέντε ελληνικών ομάδων διεξάχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, στην Νιόν, οι κληρώσεις για την συνέχεια των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Με Αντβέρπ η ΑΕΚ – Με Μπράγκα ο Παναθηναϊκός

Η πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ, στα play offs του Champions League, σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Ελλάδας, αποκλείσει στον Γ` προκριματικό γύρο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Παράλληλα, σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μαρσέιγ, για την ίδια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από το «ζευγάρι» Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία).

Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 22-23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29-30/8. Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το… παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες.

Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League έχουν ως εξής:

Champions Path

  • Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
  • Αντβέρπ (Βέλγιο) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
  • Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία) ή Άρης Λεμεσού (Κύπρος) – Κοπεγχάγη (Δανία) ή Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
  • Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) ή Μόλντε (Νορβηγία) – Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) ή Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

League Path

  • Ρέιντζερς (Σκωτία) ή Σερβέτ (Ελβετία) – Αϊντχόφεν (Ολλανδία) ή Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)
  • Μπράγκα (Πορτογαλία) ή Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Μαρσέιγ (Γαλλία)

Με Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας η ΑΕΚ, αν αποκλειστεί

Με το νικητή του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) θα αναμετρηθεί η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League, εάν αποκλειστεί από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/8) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο «Δικέφαλος» θα δώσει στην “OPAP Arena” το πρώτο παιχνίδι στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 31/8.

Με Τσουκαρίτσκι ο Ολυμπιακός

Την Τσουκαρίτσκι θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa League, εφόσον ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Γκενκ στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/8) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο παχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία στις 31/8.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;