ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Βιοψυχοκοινωνική Προσέγγιση των Προβλημάτων του Παιδιού από τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος «Βιοψυχοκοινωνική Προσέγγιση των Προβλημάτων του Παιδιού από τους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας» είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στη βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση των προβλημάτων των παιδιών και των εφήβων. Οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με τις αρχές της Κοινοτικής Παιδοψυχιατρικής ως τον κύριο τρόπο παροχής υπηρεσιών στο παιδί και την οικογένειά του. Στο πλαίσιο αυτό, θα καταστεί σαφές ότι οι βέλτιστες υπηρεσίες ψυχικής υγείας παρέχονται στην κοινότητα, το φυσικό περιβάλλον που ζει και μεγαλώνει το παιδί. Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστούν οι αλληλεπιδράσεις του παιδιού με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, το σχολείο, τους συνομηλίκους του στη γειτονιά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Οι αλληλεπιδράσεις αυτές αποτελούν, τόσο αντικείμενο μιας περιεκτικής αξιολόγησης όσο και απαραίτητο στοιχείο μιας ολιστικής θεραπευτικής παρέμβασης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κοινοτική εργασία, η οποία παρέχει στους ειδικούς την ευκαιρία για έγκαιρη παρέμβαση σε πολύπλοκες ψυχοκοινωνικές καταστάσεις, καθώς και για τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ψυχοπαθολογίας. Τέλος, θα μελετηθούν οι πιο συνήθεις ψυχικές διαταραχές που συναντώνται στην κλινική πράξη, καθώς και ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, η εκδήλωση των οποίων επηρεάζεται και από κοινωνικούς, οικονομικούς και δημογραφικούς παράγοντες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής συναφούς αντικειμένου. Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδοψυχίατρους, παιδιάτρους, ψυχιάτρους, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους για την βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση των προβλημάτων των παιδιών και των εφήβων.
Προαπαιτούμενα: Απαιτείται Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφούς αντικειμένου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
13/10/2023

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
23/10/2023

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
5 Μήνες (144 ώρες)

Δίδακτρα (σε δόσεις): 638 €
Αριθμός δόσεων: 4
Ποσό δόσης: 160 €
Δίδακτρα (εφάπαξ): 604 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;