ΑΠΘ: E-learning με τίτλο «Έγκλημα και Τιμωρία στο Βυζάντιο»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το σεμινάριο του ΑΠΘ.

Γενικά:  Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Έγκλημα και Τιμωρία στο Βυζάντιο’, διάρκειας 24 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο 2023 – 24 (από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Ιανουάριο 2024) και θα υλοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (αναμετάδοση).

Στόχος του προγράμματος: Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες με την ιστορική διάσταση του ποινικού φαινομένου, της ποινολογίας και του σωφρονισμού ειδικότερα. Η εξέταση του ποινικού φαινομένου σε προγενέστερες κοινωνίες θα δώσει την ευκαιρία να εντοπίσουμε τους παράγοντες που επενεργούν στον ποινικό κολασμό και τον σωφρονισμό και τον τρόπο, με τον οποίο διαμορφώνονται οι δικαιοπολιτικές επιλογές, σε ό,τι αφορά την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης. Η διαλεύκανση του εγκλήματος, ο καταλογισμός ευθυνών, η φιλοσοφία της ποινής, ο σωφρονισμός και η επανακοινωνικοποίηση του δράστη ενός εγκλήματος, κ.ά., είναι ζητήματα διαχρονικά που απασχόλησαν και απασχολούν τις ανθρώπινες κοινωνίες και οι λύσεις που προτείνονται δεν είναι πάντοτε και παντού οι ίδιες.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει επεξεργασία και κριτική ανάλυση των βυζαντινών ιστορικοδικαιικών πηγών, με αναγωγή σε θεσμούς, αρχές και ρυθμίσεις που επηρέασαν τις σύγχρονες δικαιικές ρυθμίσεις και προσεγγίσεις του ποινικού φαινομένου.

Κριτήρια επιλογής
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:

(α) πτυχιούχοι όλων των Σχολών ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων Σχολών ή Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής,

(β) πτυχιούχοι συναφών με το αντικείμενο της Νομικής επιστήμης Τμημάτων ή Σχολών Πανεπιστημίων και πέραν της Νομικής, και ειδικότερα των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών, διεθνών σχέσεων και δημόσιας διοίκησης, και άλλων, εφόσον προκύπτει συνάφεια.

Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:

  • Πρόσβαση στο Διαδίκτυο
  •  Κατοχή προσωπικού e-mail
  •  Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών

Στην επιλογή των υποψηφίων θα δοθεί προτεραιότητα σε αποφοίτους Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και συναφών Σπουδών.

Κόστος Συμμετοχής:  70 ευρώ/άτομο για το σύνολο του Προγράμματος.

Η συνδρομή καταβάλλεται εφ άπαξ σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δοθεί στους συμμετέχοντες/στις συμμετέχουσες.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;