Το σπιτικό πέστο βασιλικού μοσχοβολάει καλοκαίρι και πάει παντού: στα ζυμαρικά, στην πίτσα, στο σάντουιτς, στη σαλάτα.
15′ παρασκευή
Σύνολο: 15′
Υλικά
Βάρος: 200 γρ.
- 1/2 σκελίδα σκόρδου
- 20-25 γρ. φύλλα και κορυφές βασιλικού
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 20 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
-Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για αρκετή ώρα, αλλά κατά προτίμηση με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή πάστα που να μην είναι εντελώς λεία σαν αλοιφή.
-Μεταφέρουμε το πέστο σε βαζάκι, το «σφραγίζουμε» με περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι με ίση ποσότητα ψίχας από φιστίκια Αιγίνης, ωμή και ανάλατη, και την παρμεζάνα με νιώτικο κεφαλοτύρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.
Πηγή: Γαστρονόμος
Διαβάστε ακόμη:
- Vegan παγωτό μπανάνα-σοκολάτα με 3 υλικά
- Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις: Στήθη κοτόπουλου με πατάτες στην κατσαρόλα
- Ομελέτα ρολό με κασέρι, σύγλινο, πιπεριές Φλωρίνης και κασεράτη σάλτσα
- Φτιάξε πεντανόστιμο Κοτόπουλο πανέ: Βήμα – βήμα η διαδικασία
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης