Μια πλούσια, λιχούδικη εκδοχή της ομελέτας που στο τέλος περιχύνεται με λεία, κασεράτη κρέμα.
15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: για 1 ομελέτα – 2 μερίδες
Για την ομελέτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα ρολό με κασέρι, σύγλινο, πιπεριές Φλωρίνης και κασεράτη σάλτσα, ξεκινάμε αλείφοντας τις πιπεριές Φλωρίνης με το μισό ελαιόλαδο, τις τακτοποιούμε σε σχάρα και τις ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο γκριλ, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει παντού.
- Τις μεταφέρουμε καυτές σε ένα μπολ, το κλείνουμε αμέσως με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε (η φλούδα αφαιρείται πανεύκολα), πετάμε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σάλτσα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθούν, αλλά να μην κοχλάσουν και φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε το κασέρι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει το τυρί και να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3-4 λεπτά, μέχρι να «ψηθούν» και να φτιάξουμε μια λεία, ωραία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλά διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Ομελέτα
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι να μαραθεί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε για λίγο τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να πάει παντού το αυγό, και προσθέτουμε το σύγλινο και το κασέρι. Στο κέντρο της ομελέτας σκορπίζουμε τις πιπεριές.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα για λίγα λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί και η επιφάνεια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής.
- Την τυλίγουμε σε ρολό, την κόβουμε κάθετα στη μέση και μοιράζουμε τα κομμάτια σε δύο πιάτα. Δίπλα σε κάθε κομμάτι ρίχνουμε ζεστή σάλτσα και σερβίρουμε.
Διαβάστε ακόμη:
- Φτιάξε πεντανόστιμο Κοτόπουλο πανέ: Βήμα – βήμα η διαδικασία
- Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, με ένα ανακάτεμα
- Ανάμεσα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου η ελληνική – Το πιο «ανόητο» φαγητό της
- Η συνταγή για την κλασική ιταλική καρμπονάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Χωρίς κατηγορία
Όλοι οι τύποι εργασίας
21-03-2024
Θεσσαλονικη
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
22-04-2024
Θεσσαλονικη
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..