Για να φτιάξουμε την γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 22-24 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος την κρέμα γάλακτος. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το στρώνουμε στο ταψάκι και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
>Μερίδες: 8-10<
- Για να φτιάξουμε την γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 22-24 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος την κρέμα γάλακτος.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το στρώνουμε στο ταψάκι και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει περιμετρικά. Τη σερβίρουμε χλιαρή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Ηρακλειο