Στοχευμένοι έλεγχοι σε influencers για φοροδιαφυγή - Έως 10 δισ. € οι απώλειες εσόδων
«Είναι περίπου οι δαπάνες μας για υγεία και παιδεία μαζί κάθε χρόνο»

Η φοροδιαφυγή στη χώρα κάθε χρόνο «κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «διαχρονικό πρόβλημα που είναι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας» ο κ. Τσάπαλος αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο πάταξης, το οποίος βασίζεται στην ψηφιοποίηση της ΑΑΔΕ.

«Αυτή τη στιγμή κατ’ εκτίμηση, η φοροδιαφυγή τον χρόνο κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι περίπου οι δαπάνες μας για υγεία και παιδεία μαζί κάθε χρόνο», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επέκταση των pos σε επιπλέον επαγγέλματα και προανήγγειλε την ενίσχυση των ελέγχων σε influencers.

«Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα επεκτείνουν τα pos σε επιπλέον επαγγέλματα και ταυτόχρονα θα ενταθούν οι έλεγχοι σε influencers και όλους όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Ήδη έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις και ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα», σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

Αναφορικά με το MyData δήλωσε ότι θα επεκταθεί και θα γίνει πιο αυστηρό. «Αν δεν μεταφέρεις δεδομένα ως επιχείρηση στην πλατφόρμα θα υπάρξουν και κυρώσεις πιο αυστηρές από αυτές που υπάρχουν σήμερα» είπε και πρόσθεσε ότι στο υπουργείο θα προχωρήσουν στην περαιτέρω ηλεκτρονική τιμολόγηση, στο ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και θα δώσουν έμφαση σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ.

«Στη χώρα μας περίπου 6 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Τα δηλωθέντα είναι γύρω στα 4 4,5 δισ. συνολικά, ενώ τα χρήματα τα οποία δαπανούν ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ. Αυτό είναι πάρα πολύ οξύμωρο και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει στους αναγκαίους ελέγχους οι οποίοι και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηεριστικά.

Καταληκτικά, ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι «σήμερα λήγει η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου όσοι θέλουν να επωφεληθούν από την αναβίωση των 120 δόσεων ή να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 δόσεων για χρέη ή για χρέη ενεργειακής κρίσης. Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση ούτε από τη φορολογική αρχή ούτε από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;