Nέα Αγχίαλος: Τι πυρομαχικά είχε η αποθήκη που σημειώθηκε η έκρηξη;
Πώς ξέφυγε η φωτιά στην περιοχή, με αποτέλεσμα να φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών όπου σημειώθηκαν οι συνεχόμενες εκρήξεις;

Τρομακτικές ήταν οι εικόνες, που αντίκρισαν χθες, Πέμπτη (27/7), οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία μετά τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ωστικό κύμα και το μικρό πύρινο «μανιτάρι» προκλήθηκε μετά από αναζωπύρωση της φωτιάς στο σημείο το απόγευμα της Πέμπτης.

Το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας το σημείο, όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, αλλά και τι περιείχε μέσα η αποθήκη πυρομαχικών. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, μέσα φυλάσσονταν πολεμικό υλικό και πιο συγκεκριμένα βλήματα αέρος-αέρος και συμβατικές βόμβες.

Ειδικότερα, οι τελευταίες ήταν αυτές που προκάλεσαν το «πύρινο μανιτάρι», όπως αποτυπώθηκε στα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, και ήταν των 500, 1000 και 2000 λιβρών.

 

 

 

Αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό είναι το πώς ξέφυγε η φωτιά στην περιοχή, με αποτέλεσμα να φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών όπου σημειώθηκαν οι συνεχόμενες εκρήξεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε λάθος με τις ζώνες άμυνας τις οποίες προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως προσπάθησαν να φτιάξουν τη γραμμή ώστε να μην περάσει η φωτιά σε πολύ κοντινή απόσταση από το στρατόπεδο. Όταν πλέον, πέρασε η φωτιά ήταν ανέφικτο να τη σταματήσουν από τις αποθήκες οπλισμού.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;