Greta Gerwig: Το πιθανό σίκουελ της «Barbie» & η κριτική
Η Greta Gerwig αποκαλύπτει για το μέλλον της «Barbie» και την κριτική που έχει δεχθεί από μερίδα του κοινού η ταινία της.

Μετά το τεράστιο ντεμπούτο της ταινίας «Barbie», η σκηνοθέτης της ταινίας Greta Gerwig μιλά για την επιτυχία της ταινίας, την κριτική που έχει δεχθεί από την alt-right, αλλά και αν υπάρχουν σχέδια για κάποιο sequel.

Η γνωστή σκηνοθέτις, σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε στους New York Times και απάντησε για το αν βλέπει την ταινία με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie ως την αρχή ενός franchise ή μια ολοκληρωμένη ιστορία. Η ίδια απάντησε:

«Αυτή τη στιγμή, αυτό ήταν το μόνο που είχα…

Νιώθω έτσι στο τέλος κάθε ταινίας, σαν να μην έχω άλλη ιδέα και ό,τι ήθελα να κάνω, το έκανα. Δε θα ήθελα να καταπνίξω το όνειρο κανενός, αλλά για μένα, αυτή τη στιγμή, είμαι εντελώς στο μηδέν»

Τα σχόλια της Greta Gerwig έρχονται μετά από τις εισπράξεις – ρεκόρ της ταινίας. Η ταινία «Barbie» σημείωσε ένα από τα κορυφαία ντεμπούτα από την εποχή πριν την πανδημία, συκγεντρώνοντας 162 εκατομμύρια δολάρια στο box office της Βόρειας Αμερικής. Παράλληλα, η Gerwig έσπασε το ρεκόρ για τις εισπράξεις πρώτου Σαββατοκύριακου για γυναίκα σκηνοθέτη.

Η σκηνοθέτης, δήλωσε στους New York Times πως:

«Είχα χάσει τα λόγια μου.

Ήταν καταπληκτικό να περπατάς και να βλέπεις ανθρώπους με ροζ. Ποτέ στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο»

Μερικές φορές, της ήταν ακόμη και δύσκολο να κατανοήσει την ανταπόκριση αυτή. Όπως είπε:

«Συναντάμε ανθρώπους στο δρόμο που είναι ενθουσιασμένοι, χαρούμενοι και πληθωρικοί, γιατί τόσο μεγάλο μέρος αυτής της ταινίας ήταν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κάτι που οι άνθρωποι θα ήθελαν να ζήσουν μαζί. Λοιπόν, είναι τα μικρά πράγματα»

Πολλοί θεατές, αφού παρακολούθησαν την ταινία, έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να την επαινέσουν για την προσπάθεια να συμπεριλάβει βαθύτερα ζητήματα όπως ο σεξισμός, η γυναικεία ενδυνάμωση, η αυτοδιάθεση και η πατριαρχία. Ωστόσο, ορισμένοι συντηρητικοί συνέχισαν να αποδοκιμάζουν την ταινία ως «woke», ενώ έκαιγαν και τις Barbie που είχαν στην κατοχή τους.

Η Gerta Gerwig σημείωσε ότι δεν περίμενε αυτό το είδος αντίδρασης. Όπως είπε:

«Σίγουρα, υπάρχει πολύ πάθος.

Η ελπίδα μου για την ταινία είναι ότι είναι μια πρόσκληση για όλους να συμμετάσχουν στο πάρτι και να αφήσουν πράγματα που δεν μας χρησιμεύουν απαραίτητα είτε ως γυναίκες είτε ως άνδρες. Ελπίζω ότι σε όλο αυτό το πάθος, αν το δουν ή ασχοληθούν με αυτό, μπορεί να τους δώσει λίγη από την ανακούφιση που έδωσε σε άλλους ανθρώπους»

Η Greta Gerwig αναφέρθηκε, επίσης, σε ορισμένες από τις διαφωνίες που είχε η δημιουργική ομάδα της ταινίας με τη Mattel κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Σε αυτό είχε αναφερθεί προηγουμένως και ο Richard Dickson, COO και πρόεδρος της Mattel. Ο Dickson, μάλιστα, είχε πετάξει στο πλατό του Λονδίνου κάποια στιγμή και λογομάχησε με τις Gerwig και Robbie για μια σκηνή «που ένιωθε ότι ήταν μακριά από το brand», σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Η σκηνοθέτης είπε ότι η όλη αλληλεπίδραση ακουγόταν πιο δραματική από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Η ίδια εξήγησε:

«Ερχόντουσαν ούτως ή άλλως, οπότε δεν ήταν σαν “Σταματάμε τα πάντα, πρέπει να πάμε όλοι στο Λονδίνο!”»

Όσον αφορά την επίμαχη σκηνή, όπου ένας έφηβος αποκαλεί τις κούκλες Barbie σεξιστικές και φασιστικές, η Greta Gerwig δήλωσε:

«Η επίγνωσή μου για τη Barbie ως ένα πράγμα στον κόσμο αντιστοιχούσε πλήρως στο ότι γνώριζα τα επιχειρήματα εναντίον της Barbie. Δεν πίστευα ότι υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό χωρίς να δώσω αυτή την οπιτκή και να έχω καλά διατυπωμένα, σωστά επιχειρήματα από έναν πραγματικά έξυπνο χαρακτήρα που ειπώθηκαν στην Barbie εναντίον της Barbie»

Παρόλο που δεν πήρε ποτέ την πλήρη υποστήριξη της Mattel, όπως εξηγεί η Greta Gerwig, τους έκανε να την αποδεχτούν αρκετά για να προχωρήσουν. Όπως είπε:

«Είχα πίστη όταν ήταν εκεί μέσα και όταν το έβλεπαν θα το “αγκάλιαζαν”, δε θα το πολεμούσαν»

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;