Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε 30χρονος για εμπρησμό από πρόθεση
Ο 30χρονος ενώπιον των ανακριτικών αρχών που παρουσιάστηκε σήμερα, ανασκεύασε και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ένας 30χρονος που είχε ομολογήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς Μεσσηνίας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 30χρονος ενώπιον των ανακριτικών αρχών που παρουσιάστηκε σήμερα (24/07), ανασκεύασε και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του Αντώνη Κατσά, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως την ομολογία του κατηγορουμένου, αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της περιρρέουσας αυτή τη στιγμή ατμόσφαιρας, το γεγονός ότι δηλαδή καίγεται όλη η Ελλάδα, το αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας ήταν αναμενόμενο.

Καλαμάτα: Ανασκεύασε την ομολογία του

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο κ. Κατσάς, έκανε γνωστό πως ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες, ανασκεύασε την ομολογία του και τη χαρακτήρισε ως προϊόν έντονων κυρίως ψυχολογικών πιέσεων που δέχθηκε από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ο δικηγόρος έκανε γνωστό ότι υπήρξαν μάρτυρες υπερασπίσεως που έκαναν γνωστό, ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του, να μεγαλοποιεί ή και να κατασκευάζει σε επίπεδο μυθομανίας κάποια πράγματα, κάτι το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή να ζητηθεί εκ μέρους του ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί η μυθομανία αυτή.

Ο κ. Κατσάς εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το γεγονός, ότι μετά την πολύωρη και εξονυχιστική διαδικασία, ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα αντικειμενικής διαπίστωσης της παρουσίας του κατηγορούμενου στον τόπο έναρξης των πυρκαγιών (τουλάχιστον των δύο πρόσφατων στις 18 και 19 Ιουλίου) από τις κάμερες που υπάρχουν εντός του χωριού και σε συγκεκριμένα από σιδηροπωλείο και από φαρμακείο, από όπου άνετα μπορεί να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος έφυγε από το σπίτι ή το μαγαζί του προς την κατεύθυνση του σημείου που φέρεται να άρχισαν οι δύο από τις πυρκαγιές. Και αυτό το στοιχείο δεν εισεφέρθη στην ανάκριση.

Έκανε δε γνωστό, πάντα σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι υπέβαλε αίτημα να έρθει το υλικό της κάμερας που δείχνει την πορεία του δρόμου και την παρουσία ανθρώπων, είτε πεζών, είτε σε οχήματα όλο το 24ωρο, καθώς με αυτό το δεδομένο με απόλυτη σιγουριά θα αποδειχθεί ή θα απορριφθεί ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
31'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
31'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
1'
17 - 23
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
15 - 16
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1 
 0