Καύσωνας: Σε 4 περιοχές θα καταγραφούν ακραίες θερμοκρασίες, προειδοποιεί το meteo
Ο καύσωνας «Κλέων» επανέρχεται ενισχυμένος

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθούν οι θερμοκρασίες σε τέσσερις πόλεις, καθώς ο καύσωνας Κλέων περνάει στη δεύτερη φάση του, η οποία αποδεικνύεται εξίσου – ίσως και περισσότερο – ισχυρή.

Σύμφωνα με τη μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οι πόλεις αυτές είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία ΕΑΑ, η αύξηση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από σήμερα, ενώ, παράλληλα, αύξηση στο μέγιστο θα σημειώνει το επίπεδο επικινδυνότητας.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Όπως φαίνεται, οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 8-10 βαθμούς θερμότερες από το κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά στο επίπεδο επικινδυνότητας, σήμερα αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στη Λάρισα και στην Πάτρα.

Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί αύριο, σε επίπεδο επικινδυνότητας 3 αναμένεται  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, και επίπεδο επικινδυνότητας 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1