Φωτιές: Μάχη με αναζωπυρώσεις - Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο
Η φωτιά στη Ρόδο κρίνεται ως η δυσκολότερη, αυτή την ώρα, ενώ στην Αττική οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά στη Ρόδο κρίνεται ως η δυσκολότερη, αυτή την ώρα, ενώ στην Αττική οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες εστίες, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, στην Αττική δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μέτωπο αλλά οι διάσπαρτες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν όπου εντοπίζεται πρόβλημα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της, αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

Όπως επεσήμανε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.

Στο Λουτράκι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά και εκεί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας – Θηβών, από τον Κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δυο ρεύματα, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο

Δύσκολη παραμένει η αντιμετώπιση της φωτιάς στη Ρόδο, η οποία καίει σε δύσβατο σημείο, ωστόσο οι τοπικές αρχές επισημαίνουν πως είναι σε ύφεση, σε σχέση με χθες.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό οι φλόγες καίνε δέντρα που είναι πολύ ψηλά, πάνω από 15 μέτρα, το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

 

 

 

Μιλώντας στο MEGA ο Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, αντιδήμαρχος Ρόδου, αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

«Δυστυχώς, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βιώνουμε αυτή την άσχημη κατάσταση. Τα στελέχη της Πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη όλο το βράδυ, με βοήθεια μηχανημάτων από χωματουργικές εταιρείες και ανοίγουν δρόμους» επεσήμανε.

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα

Ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς παραμένει και για σήμερα, Πέμπτη, για τρεις περιφέρειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Πέμπτη 20 Ιουλίου, για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

 

Κλειστά τα πάρκα στην Αττική

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, κλειστά θα είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;