«Ο σκύλος ανάμεσα στις φλόγες»: H συγκλονιστική εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
H ιστορία πίσω από την εικόνα που έγινε viral και συγκίνησε όλο το διαδίκτυο.

Πολλά ζώα έγιναν θύματα των πυρκαγιών που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα σε όλη την Ελλάδα. Ζώα που είτε εγκαταλείφθηκαν από τους κηδεμόνες τους, είτε οι φλόγες κατέκαψαν τις περιοχές όπου ζούσαν.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έγινε viral η φωτογραφία του Νίκου Χριστοφάκη, ο οποίος κατέγραψε με τον φακό του τη στιγμή που ένας σκύλο που στέκεται σε ένα ύψωμα, με φόντο τις φλόγες, στο μέτωπο της Οινόης. Ένα στιγμιότυπο που αποτυπώνει τις συνέπειες που έχουν οι φωτιές για τα ζώα.

Ο φωτορεπόρτερ περιέγραψε, μιλώντας στο Open, πως ενώ βρισκόταν στην περιοχή για να καταγράψει με τον φακό του τη φωτιά, συνάντησε σε έναν λόφο δύο τρομαγμένα σκυλιά. Κάτω από τον λόφο ένας χώρος είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Christofakis (@nikoschristofakis)

«Αυτό το σκυλάκι στάθηκε και με κοίταγε. Δεν έκανα κάποιο βήμα μπροστά ή πίσω για να το βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το τρομάξω. Είχε και γκρεμό πίσω. Και, τα λίγα δευτερόλεπτα που κοιταζόμασταν, έβγαλα αυτή τη φωτογραφία», ανέφερε ο Νίκος Χριστοφάκης.

«Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία, όταν πλησίασα άρχισε να τρέχει. Το καλό είναι ότι πήγε προς τη μεριά που υπήρχε μία άλλη μονάδα και έριχναν νερό. Δεν είχαμε πολύ χρόνο. Εκείνη την ώρα κατέβαινε και η πυροσβεστική και γινόταν ένας μεγάλος χαμός», περιέγραψε ο φωτορεπόρτερ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το ζώο σώθηκε.

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, μας έδιωχναν από το σημείο γιατί πλησίαζε η φωτιά», συμπλήρωσε και τόνισε πως το σκυλί φορούσε λουρί, αλλά ο ίδιος δεν γνωρίζει αν επρόκειτο για κατοικίδιο κάποιου κατοίκου της περιοχής, ή για σκύλο που ζούσε σε μία από τις μονάδες που ανέφερε.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;