Έφτασαν στην Ελλάδα τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από το Ισραήλ
Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό έφτασαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών

Έφτασαν στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό από το Ισραήλ προκειμένου να συνδράμουν στη μάχη με τις φλόγες.

Ειδικότερα, η ισραηλινή βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές καθώς και συναφή εξοπλισμό.

«Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό έφτασαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών. Αλληλεγγύη στην πράξη. Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την εξαιρετική συνεργασία», σημειώνει σε ανάρτησή της η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Ανταποκρινόμενος σε ελληνικό αίτημα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποφάσισε να στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ (Elad Squadron) για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο χρόνο χρειαστεί.

Η βοήθεια που παρέχεται από το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ αποτελεί μέρος της γόνιμης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, πολλών ετών.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;