Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Ο χάρτης του τεράστιου μετώπου
66 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Τεράστιο είναι το πύρινο μέτωπο που καίει ακόμη στη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Η πυροσβεστική, σε νεότερη ενημέρωση για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια αλλά και τις υπόλοιπες πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα, έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη του πύρινου μετώπου στη δυτική Αττική.

Ενεργά μέτωπα υπάρχουν αυτή την ώρα στα βορειοανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα και νότια κοντά στην περιοχή Γοργουπήκοου και Βλυχάδα.

Στη φωτιά στα Δερβενοχώρια επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις. Παράλληλα, περιοδικά στην πυρκαγιά στη δυτική Αττική αλλά και στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, το ένα από τα οποία πετά για τον εναέριο συντονισμό της επιχείρησης.

Στην κατάσβεση συνδράμουν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, από τη Γαλλία και την Ιταλία. Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτογραμμή των Αγίων Θεοδώρων περιπολεί πλοίο του πυροσβεστικού σώματος.

Φωτιές τώρα: Η κατάσταση σε Ρόδο και Λακωνία

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Έμπωνας της Ρόδου.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού και εκεί, πέρα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο Λευκόχωμα Λακωνίας, όπου πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: 20 μηνύματα από το 112, διακομιδές τραυματιών

Από τη Δευτέρα, που ξέσπασαν οι φωτιές που σαρώνουν όλη τη χώρα, έχουν σταλεί 20 μηνύματα μέσω του 112 και έχουν πραγματοποιηθεί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε περιοχές με χιλιάδες κατοίκους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Επίσης, έχουν γίνει 29 διακομιδές ατόμων που χρειάστηκαν βοήθεια, μέσω του ΕΚΑΒ- ανάμεσά τους τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός- στις φωτιές στη Σαρωνίδα, το Λουτράκι, τα Δερβενοχώρια, τη Μαγούλα και τη Μάνδρα.

Επίσης, με οχήματα του σώματος μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο 23 πυροσβέστες, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ επιχειρούσαν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια. Άλλοι τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

66 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος και αύριο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 66 πυρκαγιές, από τις οποίες οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν σε αρχικό στάδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

«Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και για αύριο, Πέμπτη. Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές», συμπλήρωσε ο Γιάννης Αρτοποιός και υπενθύμισε πως για προληπτικούς λόγους έκλεισαν όλα τα πάρκα ευθύνης της περιφέρειας Αττικής.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;