Ζώδια: Καρμικές αλλαγές φέρνει ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Κριό από 18 Ιουλίου
Μία μέρα μετά τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, ζώδιο που κυβερνά, οι Δεσμοί της αλλάζουν ζωδιακή θέση.

Αστρολογικές προβλέψεις: Αλλαγή θέσης Δεσμών Σελήνης – Βόρειος Δεσμός στον Κριό από 18 Ιουλίου- Μία νέα καρμική προοπτική

Από τη Λίλιαν Σίμου – astrolife.gr

Μία μέρα μετά τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, ζώδιο που κυβερνά, οι Δεσμοί της αλλάζουν ζωδιακή θέση. Μία ενδιαφέρουσα συγκυρία λοιπόν, που αφορά την διαδρομή της ψυχής και το συλλογικό ασυνείδητο / κάρμα.

Από 18 Ιουλίου του 2023 ως την 11η Ιανουαρίου του 2025 οι Δεσμοί της Σελήνης θα είναι στον άξονα Κριού (ο Βόρειος) – Ζυγού ( ο Νότιος).

Καθώς αφορά την συλλογική συνειδητότητα, πρωτίστως η πορεία των Δεσμών της Σελήνης, η μετακίνηση από τον σταθερό σταυρό στον παρορμητικό, περιγράφει την αύξηση της ταχύτητας στα γεγονότα.

Η μετατόπιση στην αρχή του ζωδιακού, επηρεάζει τη μαχητική διάθεση, την εριστική τάση και την πρωτοβουλία συλλογικά. Οι Δεσμοί της Σελήνης μοιάζουν με ενεργειακές δίνες που δημιουργούνται από την τομή μεταξύ της τροχιάς της Σελήνης και της νοερής διαδρομής του Ήλιου. Είναι αστρονομικό φαινόμενο όπως κάθε τι που αγγίζει την αστρολογία. Συμπορεύονται με τις εκλείψεις. Άρα συμμετέχουν σε βασικά γεγονότα του έτους.

Θα λέγαμε πως προσδιορίζουν την ενέργεια που συλλογικά βιώνουμε ως ανθρωπότητα και ως Δημιουργία. ‘Ο,τι αφορά τον Βόρειο Δεσμό, δηλαδή από τώρα και στο εξής στο ζώδιο του Κριού, είναι το «χτίσιμο» για ένα καλύτερο «αύριο» της ανθρωπότητας. Ό,τι αφορά τον Νότιο Δεσμό (στην περίπτωσή μας θα είναι στον Ζυγό) αφορά αυτό που εμπεριέχει λάθη, μαθήματα και πρέπει να απομακρυνθούμε από την τακτική του για να προοδεύσουμε. Χρειάζεται αποκόλληση. Οι δονήσεις είναι χαμηλές εδώ και δεν βοηθούν συλλογικά να προχωρήσουμε.

Όσο ήταν ο Νότιος Δεσμός στον Σκορπιό, είχαμε προσκολληθεί σε φοβίες (πχ τον θάνατο, την ασθένεια, την ανέχεια) και εκεί έγινε η χειραγώγηση μαζικά σε βάρος της ανθρωπότητας. Κακίες, ζήλια, κατώτερα συναισθήματα, εντάσεις, δολοφονίες, πόλεμος, με την εξουσία να προτάσσει πάντα ένα «θανατικό» ως πρόσχημα ή ως φόβο. Πόλεμος, θάνατος συμβολικός και φυσικός σε όσα αγαπήσαμε, είχαμε, μας άρεσε (Β. Δεσμός στον Ταύρο). Ενισχύθηκαν με κάθε τρόπο οι ανασφάλειές μας. Το κυριότερο που πρέπει να αποκομίσουμε είναι η δόλια χειραγώγηση σκιερών συμφερόντων (αρνητική πλευρά του Σκορπιού) που δηλητηρίασαν τη ζωή μας.

Ένα αποτύπωμα που οφείλουμε να διαχειριστούμε πλέον, είναι αυτό των σχέσεων. Οι σχέσεις διαλύθηκαν, δοκιμάστηκαν, άλλαξαν. Φυσικά κάναμε πιο ισχυρούς φίλους που ταιριάζουν περισσότερο με τον τρόπο σκέψης μας, με τη φιλοσοφία ζωής και αποκαλύφθηκαν τα ένστικτα όσων δεν ήταν σταθεροί και αληθινοί, φωτεινοί και διαυγείς. Όμως δεν παύει αυτή η δύσκολη μετάβαση, να απαιτεί να έχουμε συνοδοιπόρους ανάλογης δόνησης με τη δική μας. Και έτσι συμβαίνει. Δυστυχώς με πολύ πόνο και αρκετές απώλειες. Πιθανώς να είναι ένα ξεκαθάρισμα.

Θα βγει το ουράνιο τόξο μετά την καταστροφή στα μέλη της κοινωνίας μας; Θα επουλωθούν οι πληγές;

Όλα είναι αλληλεπίδραση, επηρεάζουν πάντα σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο. Χρειάζεται σθένος και ατομική πρωτοβουλία (Κριός στον Β. Δεσμό πλέον), εγρήγορση, ταχύτητα, αμεσότητα, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα…

Στον απόηχο του «μαζικού σκότους, σκοταδισμού, φόβου, θανατικού» όπως προβλήθηκε, πρέπει να επέλθει η εναρμόνιση με τους συνανθρώπους, σε σχέσεις που ήδη έχουν βαθιά διαρρηχθεί. Η ειρήνη, το δίκαιο, η αρμονία, η ισορροπία, έχουν τραυματιστεί. Χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις με ειλικρίνεια και εντιμότητα.

Ο μαζικός τρόμος, η μαζική απειλή του φυσικού θανάτου, του διατροφικού θανάτου, των φυσικών καταστροφών και η ενοχοποίηση, ήταν μέρος της χειραγώγησης. ΑΝ το κατανοήσουμε, θα προχωρήσουμε στην επούλωση των ρωγμών των σχέσεων. Ή θα αποφασίσουμε να απομακρυνθούμε από εκείνους που είναι τοξικοί.

Απομακρυνθήκαμε από την αισθητική, την φυσική ομορφιά, το άγγιγμα. Γιατί άραγε; Είχαμε την αγκαλιά ως ανάγκη ενδυνάμωσης και με προφάσεις την αφαίρεσαν. Με απαράδεκτα «σποτάκια» έδειχναν πως δεν πρέπει να αγγίζουμε τον συνάνθρωπο, τους αγαπημένους μας. Όπως έλεγε ένας αγαπημένος φίλος «να μη ζήσουμε για να μη πεθάνουμε»! Τι έξυπνη προπαγάνδα της ψυχολογίας του μαζικού φόβου στην ανθρωπότητα.

Η φύση, η αγάπη, η αγκαλιά, θεραπεύουν και αυτό δεν αλλάζει επειδή κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό.

Ένα ακόμη αποτύπωμα ήταν η οικονομική ένδεια. Η φτωχοποίηση (απώλεια ασφάλειας) είναι σχέδιο που επιδιώκουν μετά μανίας και εμμονής. Συμφέροντα όλα σκιερά και σκοτεινά (Σκορπιός).

Σήμερα πάνε να αλλάξουν το μοτίβο και στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες, προτείνουν μία άλλη διπλωματική τακτική.

Για την εξέλιξή μας, χρειάζεται με τους Δεσμούς της Σελήνης να αναγνωρίσουμε τις δονήσεις. Οι χαμηλές πλέον θα ανήκουν στα αρνητικά χαρακτηριστικά του Ζυγού. Οι χαμηλότερες δονήσεις του Ζυγού είναι τόσο παθητική επιθετικότητα με ένα γλυκό και δυσδιάκριτο τρόπο. Λέμε «ναι» όταν πραγματικά εννοούμε «όχι». ‘Η χωρίς να έχουμε αποφασίσει ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε. Λέμε πως θα συμπορευτούμε με άλλους θυσιάζοντας το «εγώ» μας και θυμώνουμε που το κάναμε. Προβάλλεται η ανάγκη να θυσιάσουμε τις προσωπικές επιθυμίες για να έχουμε το τίμημα της ειρήνης, της γαλήνης, της συνεργασίας, της σχέσης.

Πόσο ακριβά αυτό θα το πληρώσουμε; Εδώ τίθεται το θέμα.

Λαχταρώντας ξανά επαφές, συνεργασίες, μία σχέση, μία φιλία, μήπως αφήσουμε πάλι στην άκρη την προάσπιση των προσωπικών μας ενδιαφερόντων, συμφερόντων, της προσωπικής μας διαδρομής; Η παγίδα έγκειται σ’ αυτό το νέο αφήγημα που θα μας προβάλουν και θα διεγείρουν την εριστική διάθεση, την παρόρμηση χωρίς σκέψη, την ρήξη, την αντιπαλότητα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ρωγμή σε ό,τι προσπαθήσαμε στο παρελθόν, συντροφικά, αδελφικά, συλλογικά. Ενδεχομένως πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Να έρθουμε σε ρήξη με τις σχέσεις που είναι «ήξεις αφήξεις», δηλαδή ασαφείς, δήθεν, όχι ξεκάθαρες, όχι αποφασιστικές.

Ποιοι μπορούν να μας «κατανοήσουν»;

Με ποιους έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας;

Τι εννοούμε ως συλλογικότητα ή συλλογική ευθύνη;

Μήπως πρέπει να είμαστε «ο εαυτός μας» στο εξής;

Να μην μας υποδεικνύουν οι άλλοι μονίμως το «πρέπον» το σωστό, το δίκαιο;

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, αλλά δεν είναι σωστό να χάνει την ατομικότητά του σε ένα σύνολο. Δεν είναι μάζα και δεν είναι όχλος. Είναι μία προσωπικότητα που θα συντονιστεί με όσους έχουν ανάλογη δόνηση, φιλοσοφία, σκέψη.

Ο Κριός ανοίγει δρόμους. Ο Βόρειος Δεσμός εκεί, μας καλεί να αναλάβουμε την αποστολή του μάχιμου ανθρώπου, πολίτη, αγωνιστή. Ακόμη και τραυματισμένοι (θα συναντήσει τον Χείρωνα στο ζώδιο αυτό), δεν πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, να αντιδράμε, να οργανώνουμε τη δράση μας, να τολμήσουμε!

Η υποχωρητικότητα με την οποία έχουμε γαλουχηθεί, είναι το εργαλείο καθήλωσής μας. Την περιέβαλαν με χαρακτηριστικά ηπιότητας, ευγένειας, ηρεμίας. Ήταν η εικόνα του «καλού παιδιού» που όφειλε να μη δίνει «δικαίωμα», να μην αδικεί, προτιμώντας να προτάσσει και το «άλλο μάγουλο». Όμως αυτό υπέκρυπτε μία διπλωματική τακτική για να μας επιβάλουν την παθητικότητα. Η ευγένεια είναι θέμα καλλιέργειας και παιδείας. Δεν είναι απόρροια της ατολμίας, της αδράνειας, της μη δράσης που κάνουν τον άνθρωπο άβουλο.

Ο άξονας Κριού/Ζυγού, είναι ένας άξονας που καθρεφτίζει το «εγώ και οι σχέσεις μου». Οι σχέσεις φέρουν στην επιφάνεια δικές μας αδυναμίες, και εμείς προσκαλούμε εκείνους που θα αφυπνίσουν δικές μας πτυχές. Για ενάμιση χρόνο θα αντιμετωπίσουμε την αντανάκλασή μας.

Δεν θα μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στον εαυτό μας κάποιες φορές, αλλά δεν θα αρέσει και στους άλλους η αλλαγή μας. Γιατί θα αλλάξουμε προκειμένου να προοδεύσουμε, να εξελιχθούμε. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε οντότητες, αυτόνομες, αυτοδύναμες, αυτοκέφαλες. Μόνο ανακτώντας την αυτοδιάθεσή μας και την αυτοεκτίμησή σας, θα μπορέσουμε να αντλήσουμε ισορροπία και δικαιοσύνη από τις σχέσεις μας.

Θα αναρωτηθούμε: «είμαστε εγωκεντρικοί»; Όχι, γιατί αν ήμασταν θα θεωρούσαμε πως όλα περιστρέφονται γύρω μας, δεν θα είχαμε διλήμματα. Δίλημμα έχει ο αφυπνισμένος και ο ενσυνείδητος άνθρωπος.

Πρέπει να βρει ο καθένας τον στόχο δράσης. Και να σπείρει το νέο σπόρο για τον ίδιο και κατ΄επέκταση για τους άλλους. Γιατί όταν ο σπόρος είναι γόνιμος, τότε θα ωφελήσει το σύνολο. Όταν είμαστε αποφασιστικοί, τότε θα ξέρουμε τι κάνουμε, θα είμαστε μαχητές και αγωνιστές για ένα καλύτερο «αύριο». Θα βλέπουμε την προοπτική και δεν θα μας καθοδηγούν σαν μάζα ή σαν όχλο. Θα ορθώσουμε ανάστημα.

Στο ερώτημα όσων είναι ενσυνείδητοι αλλά αγωνιούν μπροστά στο τιτάνιο έργο και στην απειλή, θα πρότεινα να θυμόμαστε κάποια παραδείγματα των μύθων – δηλαδή της αλληγορίας της ιστορίας.

Ο Δαυίδ και ο Γολιάθ.

Οι Τιτάνες απέναντι στους ανθρώπινο (εξελιγμένο) είδος, στην Τιτανομαχία.

Το ίδιο συναντάμε στην μυθολογία των τευτόνων και των σκανδιναβικών λαών.

Κάτι ανάλογο μας παρουσιάζει στην εξαιρετική του αλληγορία των διαφορετικών κόσμων, ο Ρ.Ρ. Τόλκιν, με τα πλάσματα της Μέσης Γης και τον σκληρό αγώνα της ανθρωπότητας να επικρατήσει.

Οι αγώνες σκληροί σε κάθε μεγάλη αλλαγή, καθώς τα «τέρατα» χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους να κρατήσουν την ανθρωπότητα καθηλωμένη, με προφάσεις – είτε εκφοβισμού (το ζήσαμε αυτό) είτε επίκλησης στην αίσθηση της ειρήνης, του δικαίου, της αδελφοσύνης (θα είναι το τωρινό σενάριο), με στόχο να μην δράσουμε, να μην προβληματιστούμε, να μην έχουμε προσωπική άποψη και εκτίμηση των καταστάσεων. Η πλύση εγκεφάλου βοηθά να ανησυχούμε για το «τι λένε οι άλλοι, πώς το κάνουν οι πολλοί, ποια μόδα επικρατεί».

Ο καθένας έχει την προσωπική του πινελιά και υπόσταση. Αναζητάμε λοιπόν πλέον αυτή την πινελιά που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Δεν είμαστε είδη – φασόν ενός εργοστασίου. Αυτό επιδιώκουν να μας υποβάλουν σαν ιδέα, τρόπο ζωής. Όμως ο καθένας είναι μία ξεχωριστή απόχρωση στο έργο του Δημιουργού.

Μην διστάσουμε να μείνουμε για λίγο μόνοι, να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Να αναλογιστούμε τα χαμένα μας όνειρα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, τις ευκαιρίες που έπρεπε να έχουμε αδράξει, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας. Ο απολογισμός είναι απαραίτητος και ουσιαστικός. Ένας νέος κύκλος μας προκαλεί να δοκιμάσουμε ξανά, έχοντας πρώτα κατανοήσει αυτό που θέλουμε πραγματικά. Και θα τολμήσουμε. Μόνο με αυτή την κατανόηση θα ανοίξουμε νέο δρόμο, ακόμη και λαβωμένοι. Αφιερώνουμε χρόνο σε μας, για μας και για τις σχέσεις μας τελικά. Για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, για να μην έλξουμε τις ίδιες καταστάσεις.

Ιδέες δημιουργικές, ιδέες με όραμα, με προοπτική, θα φλογίζουν την ψυχή και το πνεύμα.

Η θεά Αθηνά, αντιστοιχεί στον Κριό. Υπογραμμίζει την στρατηγική πριν από κάθε μάχη.

Ας έχουμε ευρωστία πνευματική, ψυχική και σωματική. Σημαντικό να απομακρύνουμε τις αρνητικές – ανασταλτικές επιρροές και να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας, το σθένος και την πίστη στο Φως. Ο Κριός φέρνει το φως και τη νέα εποχή, την Άνοιξη και τους χυμούς της ζωής.

Η ευγένεια και η ποιότητα από τα θετικά του Ζυγού, η καλλιέργεια και η αρμονία, θα μας συνοδεύουν. Η στρατηγική θα φέρει καρπούς, αν ο στόχος είναι ποιοτικός. Θα αποκαλύψει και θα αποδομήσει το άξεστο, το βάρβαρο, το τερατώδες. Με αξιοπρέπεια, θα κατακτήσουμε αυτό που μας αξίζει. Με το δίκαιο θα επιδιώξουμε την αρμονία ξανά.

Ακόμη και αν μας προκαλούν να γίνουμε αγενείς, είναι στο χέρι μας να μην το επιλέξουμε. Να δώσουμε τη μάχη για τον νέο κύκλο, τον νέο σπόρο, με ατομική πρωτοβουλία και με συνειδητή επιλογή, πάντα όμως με εντιμότητα και με την «αλήθεια» με το μέρος μας!

Σε πολιτικό επίπεδο θα έχουμε:

  • εμπόλεμες καταστάσεις
  • θυμό προς τους ηγέτες
  • πυροδοτήσεις αντιπαραθέσεων μεταξύ των κρατών ή συμφερόντων
  • προβλήματα που θα χρησιμοποιηθούν για το κλίμα (ξηρασία, πυρκαγιές, πρόβλημα στη γη)
  • διαδηλώσεις, απεργίες, αντιδράσεις
  • διπλωματικά επεισόδια
  • διπλωματικές τακτικές σε βάρος των λαών
  • συνεργασίες που μπορεί να κρύβουν άλλα κίνητρα
  • τακτικές που θέλουν να διατηρείται η ρήξη μεταξύ των πολιτών ή των λαών

Στην Ελλάδα θα ήταν καλό να προσέχουμε τι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και των «φίλων» της χώρας. Αν και οι Ελλάδα δεν χρειάζεται εξωτερικούς εχθρούς. Διαθέτει τους Εφιάλτες της εκ των έσω από την αρχαιότητα ως σήμερα!

Μαχητές και κατακτητές ενός νέου δρόμου, του νέου σπόρου της νέας εποχής για τους καρπούς που αναμένει η ανθρωπότητα. Ο καθένας με το έργο του, με τον τρόπο του, με τους συνοδοιπόρους του ή και μόνος του! Λίγοι πάντα κρατούσαν τον πυρσό, λίγοι θα ξεκινήσουν τη μάχη για την νέα διαδρομή!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 8 
  
 2