Φωτιά στην Ανάβυσσο: Καρέ – καρέ η δραματική επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων
Φωτιά στην Ανάβυσσο: Εικόνες φρίκης με τρομαγμένα άλογα και σκυλάκια, που βρίσκονταν στον Ιππικό Όμιλο, αλλά και τους εθελοντές που προσπαθούσαν να τα σώσουν όσο η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε.

Με κομένη την ανάσα παρακολουθούν όλοι οι πίτες την εξέλιξη της φωτιάς στα μέτωπα όπου μαίνεται. Οι εικόνες του MEGA από τον ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο, όπου οι φλόγες άρχισαν να καίνε τους στάβλους, «κόβουν» για ακόμη μία φορά την ανάσα με τις πύρινες φλόγες αμα πειλούν τον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου.

Οι καπνοί σκέπασαν τα πάντα, ενώ μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ο δυνατός αέρας συνέχισε να δυσκολεύει την κατάσβεση. Τα άλογα έτρεχαν φοβισμένα να σωθούν και περιπλανιότουσαν αναστατωμένα μέσα στους στάβλους, στον προαύλιο χώρο του ιππικού ομίλου.

Με κουβάδες και πυροσβεστήρες στα χέρια εργαζόμενοι και εθελοντές άρχισαν καταβρέχουν τον χώρο και να σβήνουν μικρές εστίες που ξεπηδούσαν μέσα στον Ιππικό Όμιλο, ενώ παράλληλα κατέβαλαν προσπάθεια προκειμένου να ηρεμήσουν και να βοηθήσουν τα ζώα.

Πρόκειται για περισσότερα από 15 άλογα, που για περισσότερες από 3 – 4 ώρες έμειναν εγκλωβισμένα. Όπως φαίνεται στα πλάνα, τα άλογα είναι στρεσαρισμένα από την κατάσταση που επικρατεί, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των εθελοντών, αφού άρχισαν να καλπάζουν φοβισμένα το ένα πίσω από το άλλο.

Στον Ιππικό Όμιλο υπάρχουν και αρκετά σκυλάκια, τα οποία ήταν εξίσου τρομαγμένα και χαμένα ψάχνοντας τρόπο να σωθούν. Στο σημείο έφτασε ένα φορτηγό ώστε να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα προκειμένου να μην καούν από την φωτιά. Η διαδικασία απομάκρυνσης τους έχει ξεκίνησε και με δυσκολία οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τα άλογα στο φορτηγό.

Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν και άλλα οχήματα, με σκοπό να μεταφέρουν όσα περισσότερα από τα ζώα μπορούσαν σε ασφαλές σημείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ έφτασαν και εκείνοι στο σημείο με σκοπό να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο. Την ίδια ώρα, υπήρξαν δεκάδες απώλειες ζώων στο καταφύγιο Fazoo Farm, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;