Eunice Newton Foote: Η Google τιμά με ένα doodle την Αμερικανίδα επιστήμονα
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη Eunice Newton Foote, την επιστήμονα που ανακάλυψε πρώτη το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και τον ρόλο του στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Google τιμάει με ένα διαδραστικό doodle τιμά τη Eunice Newton Foote, την επιστήμονα που πρώτη ανακάλυψε το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και έστρεψε το ενδιαφέρον του κόσμου στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Η Eunice Newton Foote ήταν η πρώτη επιστήμονας που ασχολήθηκε και ανακάλυψε τις ανησυχητικές επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα το 1856. Σήμερα, αυτές οι επιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές ως το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Η γνωστή επιστήμονας τις θερμοκρασίες του ατμοσφαιρικού αέρα με τις θερμοκρασίες διαφόρων αερίων όταν θερμαίνονται και παρατήρησε ότι σε σύγκριση με τον ατμοσφαιρικό αέρα, το CO2 και οι υδρατμοί θερμαίνονται περισσότερο και χρειάζονταν πολύ περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν πάλι.

Eunice Newton Foote

Όταν η ακτινοβολία του ήλιου αποροφάται από τη Γη, ένα μέρος της επανεκπέμπεται ως υπέρυθρη ακτινοβολία. Αέρια όπως το CO2, απορροφούν θερμότητα και την αντανακλούν πίσω στη Γη, δημιουργώντας το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Με το πέρασμα του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα αυτών των αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρά μας, ανεβάζουν τη θερμοκρασία της Γης.

Η έρευνα της Eunice Newton Foote αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό για περισσότερο από 100 χρόνια. Η Foote ήταν το πρώτο άτομο που έστρεψε το ενδιαφέρον στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν το έργο της με την ελπίδα να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή στη Γη!

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;