Βορίδης για πανεπιστήμια: «Όταν τελούνται αυτόφωρα αδικήματα θα παρεμβαίνει η αστυνομία»
Για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας έκανε λόγο απολογιστικά για «μια εν μέρει επιτυχημένη παρέμβαση».

«Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με το μέλλον της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Η κατάσταση στην ασφάλεια σε σχέση με 4 χρόνια πριν είναι πολύ βελτιωμένη. Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα θέματα. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό πεδίο», είπε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, εξηγώντας έτσι την «ανάγκη» να «επαναξιολογηθεί ο τρόπος της χρήσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

«Ποιοι, πόσοι, υπό ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται, εφόσον υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση στα πανεπιστήμια;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης σκιαγραφώντας το νέο πλαίσιο που επιθυμεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση. «Εφόσον έχει βελτιωθεί η κατάσταση χρειαζόμαστε και τους 1.000;», είπε στη συνέχεια.

Για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας έκανε λόγο απολογιστικά για «μια εν μέρει επιτυχημένη παρέμβαση» και επανέλαβε ότι «θα δούμε πόσο ακόμα χρειάζεται».

Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε πάντως ότι «όταν τελούνται στα πανεπιστήμια αυτόφωρα αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα θα παρεμβαίνει η αστυνομία και η πανεπιστημιακή αστυνομία για να αποκατασταθεί η τάξη».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;