«Όχι» Μητσοτάκη στη σύσταση έφιππης ομάδας στην Αστυνομία
Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση Μηταράκη για πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου, αλλά και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αρνητικά αντέδρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόταση του Νότη Μηταράκη για τη σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι – νωρίτερα σήμερα – ο Νότης Μηταράκης είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ότι υπέγραψε χθες τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην αστυνομία το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.

Μητσοτάκης: Αντιδράσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση Μηταράκη για πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου, αλλά και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, ο κ. Μηταράκης είπε ότι η αστυνομία «δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται». Ο ίδιος τόνισε ότι «θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Οι παραπάνω αναφορές πυροδότησαν σειρά αντιδράσεων.

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης έγραψε στο Facebook: «Είμαι βέβαιος ότι κάποιος παίζει παιχνίδια με τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του κυρίου Μηταράκη. Αφενός βλέπουμε ανακοίνωση ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και αφετέρου ότι δημιουργείται στην αστυνομία έφιππο τμήμα. Πρέπει να δώσει οδηγίες στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος να διερευνήσει ποιος διαδίδει αυτά τα πράγματα στο όνομά του».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Βάσω Κιντή τόνισε: «Tι εννοεί ο κ. Μηταράκης με τη δήλωσή του “Η ΕΛΑΣ πρέπει να παίξει πιο επικουρικό ρόλο στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, πρέπει να βγουν και τα πανεπιστήμια μπροστά”. Πώς να βγουν τα πανεπιστήμια μπροστά; Θέλει κι αυτός ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα ή θέλει να προσθέσει και ρωμαλέους καθηγητές και πρυτάνεις; Δηλαδή φοβάται η ΕΛΑΣ να βγει μπροστά και θέλει να βάλει μπροστά τα πανεπιστήμια; Είναι δουλειά των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών η ασφάλεια; Κάποιο λάθος κάνει. Το υπουργείο του έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλεια, όχι επικουρικό».

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση υιοθετεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκης προανήγγειλε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία». «Το Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία”. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1