Γαλλία: Απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλης
Το μέτρο λαμβάνεται μετά τις πρόσφατες ταραχές

Η Γαλλία απαγόρευσε την πώληση, την κατοχή και τη μεταφορά όλων των πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Βαστίλης.

Η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα την Κυριακή με το οποίο απαγορεύει τα πυροτεχνήματα κατά τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, της εθνικής γιορτής της Γαλλίας. Η συγκεκριμένη ενέργεια, έρχεται μετά τις ταραχές που πυροδότησε η δολοφονία του 17χρονου Ναχέλ από αστυνομικούς τον περασμένο μήνα στη Ναντέρ. Ωστόσο, η απαγόρευση πυροτεχνημάτων δεν ισχύει για τις επίσημες επιδείξεις, οι οποίες διοργανώνονται από τις τοπικές αρχές.

Το σχετικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Γαλλίας αναφέρει πως «προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος σοβαρών διαταραχών της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 14ης Ιουλίου, η πώληση, η μεταφορά και η χρήση πυροτεχνικών ειδών και πυροτεχνημάτων θα απαγορευτεί στην εθνική επικράτεια μέχρι και την επομένη, 15 Ιουλίου».

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε ότι, εκτός από τους περιορισμούς στα πυροτεχνήματα, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και «να προστατευθούν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια των δύο ημερών». Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το ενδεχόμενο νέων περιστατικών βίας κατά τη διάρκεια της εθνικής γιορτής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC, το οποίο επικαλείται επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με τις πρόσφατες διαδηλώσεις, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 1.160 ανήλικοι.

Σημειώνεται, πως και στο παρελθόν, οι εκδηλώσεις σε δημόσιες πλατείες και δρόμους το βράδυ της Ημέρας της Βαστίλης συχνά διαταράσσονταν από νέους που πετούσαν κροτίδες. Υπενθυμίζεται πως η Ημέρα της Βαστίλης σηματοδοτεί την έφοδο στη φυλακή της Βαστίλης στο Παρίσι πριν από περισσότερα από 200 χρόνια και αποτελεί ιστορικό γεγονός για τη γαλλική επανάσταση.

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;