Ακρόπολη: Σκίαστρα και δωρεάν νερά λόγω του καύσωνα «Κλέων»
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Μπαράζ συσκέψεων έχει προκαλέσει ο επερχόμενος καύσωνας «Κλέων», που θα σαρώσει τη χώρα από την Τετάρτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται μέτρα προστασία ακόμα και για τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες- θα «αγγίξουν» τους 43 βαθμούς Κελσίου στο αποκορύφωμα του καύσωνα «Κλέων»- πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στην Ακρόπολη θα τοποθετηθούν σκίαστρα για τις ημέρες του καύσωνα, ενώ θα διανέμονται δωρεάν νερά στους επισκέπτες, τις ώρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Επιπλέον, στη σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο διακοπής του ωραρίου λειτουργίας κάποιων αρχαιολογικών χώρων, εφόσον χρειαστεί, σε συγκεκριμένες ώρες, με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Αντικείμενο της σύσκεψης στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν η λήψη επιπλέον μέτρων πυροπροστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιολογήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους, όπως έλεγχος και συντήρηση του δικτύου πυροπροστασίας, καθαρισμοί, αποψιλώσεις, κ.ά., ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η εφαρμογή των σχεδίων εκκένωσης των χώρων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;