Καύσωνας: Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το κλιματιστικό
Καύσωνας: Ποιες ώρες να αποφεύγουμε τον ήλιο.

Nα αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο από τις 11:00 έως τις 17:00 συμβούλευσε τους πολίτες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εάν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε έξω, θα πρέπει να το κάνουμε φορώντας καπέλο και αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας, έτσι ώστε να μειωθεί κατά κάποιον τρόπο η επίδραση του ήλιου και της ζέστης στον οργανισμό», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας ενόψει του επερχόμενου καύσωνα.

«Πρέπει συχνά να πίνουμε νερά και γενικώς υγρά, ώστε να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνουμε λόγω της εφίδρωσης, του ιδρώτα που πηγαίνει μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε το κλιματιστικό να παραμένει στους 22-24 βαθμούς και να μη ρυθμίζεται πιο χαμηλά, καθώς, όπως είπε, η διαφορά με τη θερμοκρασία έξω είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.

«Εάν έχουμε κλιματισμό είναι πάρα πολύ καλό να τον χρησιμοποιούμε. Δεν είναι ανάγκη να το βάλουμε στους 18 ή 19 βαθμούς. Ούτως ή άλλως, αν βγούμε έξω η διαφορά της θερμοκρασίας θα είναι τεράστια, μία θερμοκρασία 22, 23, 24 βαθμών είναι πάρα πολύ εντάξει», είπε.

«Εάν δεν έχουμε κλιματιστικά, ένας ανεμιστήρας και συχνά ντους με δροσερό νεράκι μπορούν κάλλιστα να μειώσουν τις συνέπειες».

Μεταξύ άλλων, συμβούλευσε τους ανθρώπους εν μέσω καύσωνα να επιλέγουν «μικρά γεύματα, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και να περιοριστεί το βαρύ φαγητό», ανέφερε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος κάλεσε τους πολίτες με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, ώστε να συζητήσουν εάν η αγωγή τους χρειάζεται κάποια τροποποίηση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;