22χρονος βγάζει 144.000 δολάρια τον χρόνο κάνοντας δύο remote δουλειές - «Δεν το έχω πει σε κανέναν εργοδότη»
Tα πέντε σημεία της στρατηγικής του για να τα καταφέρνει με τις δύο remote δουλειές του

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη του δουλειά πλήρους απασχόλησης , ο Jason, ένας 22χρονος μηχανικός λογισμικού με έδρα τη Δυτική Ακτή, αποφάσισε ότι ήθελε να κερδίσει κάποια επιπλέον χρήματα για να συμπληρώσει τον μισθό του που ήταν 75.000 δολάρια.

Η θέση του Jason ήταν remote (απομακρυσμένη εργασία) και είπε στο Insider ότι ήταν σε θέση να ολοκληρώσει όλη τη δουλειά του σε μόνο 10 με 15 ώρες την εβδομάδα — οπότε σκέφτηκε ότι είχε τον χρόνο να κάνει κάτι άλλο.

Σκέφτηκε να δοκιμάσει εναλλακτικές εργασιακές οδούς αλλά όπως ανέφερε, τελικά αποφάσισε να αναζητήσει μια δεύτερη εργασία πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Τον Νοέμβριο του 2021, ξεκίνησε έναν δεύτερο ρόλο πλήρους απασχόλησης- επίσης remote, ως μηχανικός λογισμικού. Σήμερα, ανέφερε ότι συνήθως εργάζεται 20 έως 30 ώρες την εβδομάδα συνολικά στις δύο δουλειές και κέρδισε συνολικά 144.000 δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με έγγραφα που έδειξε στο Insider.

Μάλιστα δεν έχει πει σε κανέναν εργοδότη ότι κάνει δύο δουλειές. Το πραγματικό όνομα του Jason είναι γνωστό στο Insider αλλά δεν παρουσιάζεται για να αποφευχθούν τυχόν επαγγελματικές επιπτώσεις.

«Ήθελα να αυξήσω το εισόδημά μου», είπε. «Αισθάνθηκα ότι ο φόρτος εργασίας μου στην πρώτη μου δουλειά ήταν αρκετά χαμηλός και ήξερα ότι αν δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω, τότε θα μπορούσα απλά να εγκαταλείψω μια από τις δουλειές».

Ενώ η “ταχυδακτυλουργία” με δύο ρόλους μπορεί να είναι αγχωτική μερικές φορές – όπως όταν έχει αλληλεπικαλυπτόμενες συναντήσεις ή λαμβάνει απροσδόκητη δουλειά – όμως ο Jason είπε ότι κατά κάποιο τρόπο, η ρύθμιση των εργασιακών του υποχρεώσεων μειώνει το άγχος του.

«Είμαι πιο πρόθυμος να πω «όχι» σε εργασίες σε μια από τις δουλειές μου, αφού ξέρω ότι έχω μια εφεδρική δουλειά», τόνισε.

Ο Jason είναι ένας από τους πολλούς Αμερικανούς που έχουν αναλάβει επιπλέον εργασία εν μέρει λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αλλά συγκαταλέγεται σε μια μικρότερη ομάδα υπαλλήλων που κρατούν κρυφά πολλαπλές απομακρυσμένες θέσεις πλήρους απασχόλησης για να διπλασιάσουν τους μισθούς τους.

Παρ’ όλα αυτά πολλές εταιρείες καλούν υπαλλήλους πίσω στο γραφείο και αναφέρουν λιγότερες πλήρως απομακρυσμένες θέσεις. Από τον Μάρτιο, περίπου το 13% των αναγγελιών θέσεων εργασίας ήταν εξ αποστάσεως, σύμφωνα με την εταιρεία στελέχωσης Manpower Group, από 17% τον Μάρτιο του 2022, αλλά πριν την πανδημία άγγιζε το επίπεδο του 4%.

Και καθώς αυξάνεται η γνώση αυτού του φαινομένου, ορισμένα μέλη της κοινότητας της υπεραπασχόλησης ανησυχούν ότι τελικά θα γίνει γνωστό από τους εργοδότες. Αν και η κατοχή δύο θέσεων εργασίας ταυτόχρονα δεν παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς ή πολιτειακούς νόμους, θα μπορούσε να παραβιάσει τις συμβάσεις εργασίας και να οδηγήσει άτομα στην απόλυση, είπαν εργατολόγοι στη Wall Street Journal. Μάλιστα έχει ήδη συμβεί σε κάποιους εργαζόμενους.

Οι πέντε στρατηγικές του Jason για να τα καταφέρνει με τις δύο remote εργασίες του

τηλεργασία

Ο Jason είπε ότι χρησιμοποιεί πέντε διαφορετικές στρατηγικές για να κάνει άψογα και τις δύο δουλειές και παράλληλα να μην γίνεται αντιληπτός.

Πρώτον, είπε ότι προσπαθεί να εκτιμήσει πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα καθήκοντά του για να δώσει στον εαυτό του περισσότερο χρόνο για να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας και από τις δύο θέσεις.

«Αν ολοκληρώσω μια εργασία, θα την κρατήσω για λίγο πριν την υποβάλω για έλεγχο», είπε.

Δεύτερον, είπε ότι φροντίζει να μην έχει υπερβολικές επιδόσεις στις δουλειές του και να προσελκύει επιπλέον προσοχή και αναθέσεις.

«Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθώ να φαίνομαι κάπως ανίκανος, ώστε οι συνάδελφοί μου να είναι πιο κατανοητοί όταν αργώ να ολοκληρώσω μια εργασία και έτσι να μην μου αναθέτουν πολλές δύσκολες εργασίες», είπε.

Τρίτον, ο Jason είπε ότι αφιερώνει λιγότερο χρόνο σε κάποια δουλειά όταν μπορεί να ξεφύγει.

«Υπάρχουν ορισμένα καθήκοντα που έχω, όπως η αναθεώρηση της δουλειάς άλλων ανθρώπων, έτσι μερικές φορές δεν εξετάζω σωστά τη δουλειά τους, ώστε να έχω περισσότερο χρόνο να δουλέψω στην άλλη μου δουλειά», είπε.

Τέταρτον, είπε ότι έμαθε να απορρίπτει έργα.

«Όποτε μου ζητηθεί να αναλάβω περισσότερη δουλειά, μερικές φορές λέω «όχι», αφού έχω ήδη δουλειά στο πιάτο μου», ανέφερε.

Πέμπτον, είπε ότι φροντίζει οι συνάδελφοί του να γνωρίζουν πότε η ολοκλήρωση των καθηκόντων του αναστέλλεται από άλλους.

«Όποτε συμβαίνει αυτό, φροντίζω να το αναφέρω στους συναδέλφους και τους διευθυντές μου, ώστε να περιμένουν ότι η εργασία θα καθυστερήσει», είπε.

Γιατί δεν ανησυχεί για μια πιθανή καταστολή της υπεραπασχόλησης

Από τότε που ανέλαβε δύο απομακρυσμένες δουλειές πλήρους απασχόλησης, ο Jason είπε ότι έχει βυθιστεί στην «κοινότητα των υπεραπασχολούμενων» στο διαδίκτυο — το subreddit r/Overemployed έχει 176.000 μέλη.

Δήλωσε ότι πολλά μέλη της κοινότητας ανησυχούν μήπως η υπεραπασχόληση γίνει πολύ διαδεδομένη ή λάβει δημοσιότητα, γιατί τότε οι εργοδότες μπορεί να εντοπίσουν και να καταπολεμήσουν αυτή την τακτική.

Όμως ο Jason είπε ότι ποτέ δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για αυτό.

«Δεν πίστευα ότι αρκετοί άνθρωποι θα μπορούσαν να διαχειριστούν την υπεραπασχόληση ούτε λόγω της καριέρας τους, της συγκεκριμένης δουλειάς, της ανοχής τους στο στρες, της επιθυμίας να εργαστούν περισσότερο κ.λπ. και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί ότι περισσότεροι εργοδότες θα ενδιαφέρονταν αρκετά ώστε να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο — ιδιαίτερα αν οι υπάλληλοί τους κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Κοιτώντας στο μέλλον, ο Jason είπε ότι ελπίζει να αφιερώσει περισσότερο από τον χρόνο του σε μια νέα επιχείρηση που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αν και είναι ακόμα στα πρώτα στάδια.

Εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται και στις δύο θέσεις εργασίας και ότι το επιπλέον εισόδημα τον βοήθησε να έχει την οικονομική ασφάλεια και τη ζωή που επιθυμεί. Είπε ότι είναι αρκετά λιτός – δεν έχει αυτοκίνητο, σπάνια βγαίνει για φαγητό και ζει σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου που κοστίζει 1.200 $ το μήνα.

«Για μένα, ο τρέχων τρόπος ζωής μου μοιάζει σαν να τα κατάφερα γιατί έχω σχεδόν όλα όσα θέλω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Insider

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;