Καιρός: Έρχεται δεκαήμερος καύσωνας - Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Πρόγνωση για 40αρια

«Δυσκολεύουν» τα πράγματα καθώς ο καιρός αναμένεται καυτός και ο υδράργυρος από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ανεβαίνει, οπότε και κάνει την εμφάνιση του ο πρώτος φετινός καύσωνας με κύριο χαρακτηριστικό του τη μεγάλη διαρκεια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 34 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, ωστόσο, θα ακολουθήσει ένας έντονος καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω στα ηπειρωτικά. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, από τις 12 με 13 Ιουλίου ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για ημέρες. Αν και για την ώρα δεν μπορεί να διευκρινιστεί με ακρίβεια η διάρκειά του, τα τωρινά στοιχεία δείχνουν πως έτσι θα κινηθεί ο καιρός έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;