Διαθήκη Μπερλουσκόνι: Aφήνει 100 εκατ. ευρώ στην τελευταία σύντροφο του
H Φασίνα είχε αναπτύξει στενή σχέση με τον μεγαλύτερη κόρη του Ιταλού μεγιστάνα Μαρίνα

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κόρη του Μαρίνα και ο γιός του Πιερ Σίλβιο, έχουν τον κύριο έλεγχο της αυτοκρατορίας που άφησε πίσω του ο μεγαλοεπιχειρηματίας και πολιτικός μετά το άνοιγμα της διαθήκης του.

Η Μαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο είναι οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας Fininvest SpA, στην οποία ανήκει ο έλεγχος μιας σειράς επιχειρήσεων που ίδρυσε ο πρώην Ιταλός πολιτικός, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, στην εποπτεία της Fininvest τελούν η MFE-MediaForEurope N.V., ο μεγαλύτερος εμπορικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, και η Arnoldo Mondadori Editore SpA, ο μεγαλύτερος εκδοτικός όμιλος στη χώρα. Επίσης, έχει μειοψηφική συμμετοχή στον πάροχο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Banca Mediolanum SpA.

Η Μαρίνα, που είναι πρόεδρος της Fininvest, και ο Pier Silvio, επικεφαλής της MFE, έχουν πλέον το 53% των μετοχών της Fininvest. Η Fininvest ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη ότι «κανένας μέτοχος δεν θα ασκεί συνολικό ατομικό έμμεσο έλεγχο» της συμμετοχής.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατείχε επίσης αρκετές βίλες και άλλα πολύτιμα ακίνητα στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Σαρδηνία, καθώς και πολύτιμους πίνακες ζωγραφικής και κοσμήματα. Η προσωπική του περιουσία αγγίζει περίπου τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

H τελευταία του σύντροφος και βουλευτής του Forza Italia Μάρτα Φασίνα θα λάβει 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Φασίνα, η οποία διατηρούσε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό για περίπου τρία χρόνια και παρέμεινε στο πλευρό του κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του, είχε στενή σχέση με την μεγαλύτερη κόρη του Ιταλού μεγιστάνα, Μαρίνα.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικό παραμένει η πολιτική κληρονομιά που αφήνει ο Μπερλουσκόνι. Ο εκλιπών ήταν επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, το οποίο ίδρυσε το 1994. Η ηγεσία του κόμματος έχει ανατεθεί προσωρινά στον αναπληρωτή του, τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ η διαδικασία για την επιλογή του διαδόχου θα μπορούσε να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, θεωρείται απίθανο οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτική, αλλά οι επιχειρήσεις που αφήνει πίσω του είναι ισχυρότερες από την πολιτική του παράταξη. Στο παρελθόν η Forza Italia είχε κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, αλλά πλέον έχει περιοριστεί στον ρόλο ενός μικρού κυβερνητικού εταίρου στον συνασπισμό που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας».

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;