Ρεπουμπλικανοί: Ανάρτησαν ευχές για την Ημέρα Ανεξαρτησίας με λάθος σημαία
«Αυτό συμβαίνει όταν απαγορεύεις τα βιβλία».

Μία απίστευτη γκάφα έκαναν οι Ρεπουμπλικανοί καθώς στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έκανε ανάρτηση τιμώντας την Ημέρα Ανεξαρτησίας χθες αλλά με λάθος σημαία.

Το tweet από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για την ημέρα ανεξαρτησίας έγραφε πως «πριν από 247 χρόνια, οι προπάτορές μας είπαν στον ‘Ol King George να χαθεί! Χρόνια πολλά για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας από το GOP!».

Αλλά οι δύο σημαίες που παρουσίαζε το tweet έμοιαζαν με τη σημαία της Λιβερίας.

Το tweet αργότερα διαγράφηκε αλλά αλλά όχι πριν οι χρήστες προλάβουν να καταλάβουν τη γκάφα.

«Χαρούμενη Ημέρα της Ανεξαρτησίας! Ήρθε η ώρα να κοροϊδέψουμε κάποιους σπασίκλες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σώσουν τη ζωή τους» σχολίασε μία χρήστης.

Ένα επόμενο tweet από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος απεικόνιζε ένα βεγγαλικό μπροστά από μια αμερικανική σημαία, με το μήνυμα: «Ευχαριστούμε όλους τους ένστολους, άνδρες και τις γυναίκες που συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ελευθερία μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ευτυχισμένη Ημέρα Ανεξαρτησίας!».

Το πρωί της Τετάρτης, ένα tweet με παρόμοια εικόνα με λάθος σημαία αναρτήθηκε από τον λογαριασμό του αστυνομικού τμήματος στο Ώστιν του Τέξας, μία από τις βαθιά ρεπουμπλικανικές πολιτείες, και κάποιος χρήστης σχολίασε: «Αυτή είναι η εθνική σημαία της Λιβερίας, όχι η αμερικανική σημαία. Αυτό συμβαίνει όταν απαγορεύεις τα βιβλία».

Τα βιβλία θα μάθαιναν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και στην αστυνομία του Ώστιν γιατί η σημαία της Λιβερίας είναι παρόμοια με τα αστέρια και τις ρίγες της αστερόεσσας, σχολίασε ένας άλλος.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Ιστορικών του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, «η ίδρυση της Λιβερίας στις αρχές του 1800 υποκινήθηκε από την εσωτερική πολιτική της δουλείας και της φυλής στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και από τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ».

Εν ολίγοις, η ίδρυση το 1816 της American Colonization Society, μια καταδικασμένη προσπάθεια των λευκών Αμερικανών να λύσουν το πρόβλημα της δουλείας στέλνοντας σκλάβους στην Αφρική, οδήγησε στην εγκατάσταση μιας πρώτης ομάδας στη σημερινή Λιβερία. Κήρυξε την ανεξαρτησία της το 1847.

Σύμφωνα με την Gettysburg Flag Works – μια εταιρεία της Νέας Υόρκης που έχει φτιάξει «μια ευρεία γκάμα από σημαίες υψηλής ποιότητας» – η ομοιότητα της σημαίας της Λιβερίας με την αμερικανική «ήταν μια σκόπιμη επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης της Λιβερίας ώστε να αντιπροσωπεύει την ιστορία της χώρας και την υψηλή αξία που το νέο έθνος έδωσε στην ελευθερία».

Πηγή: Guardian

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;