ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανοί απαγόρευσαν σε τρανς βουλευτή να παρίσταται στις συνεδριάσεις
Η τρανς βουλευτής αντιτάχθηκε σε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει σε τρανς ανήλικους να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες φυλομετάβασης

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Μοντάνα απαγόρευσαν σε τρανς βουλευτή των Δημοκρατικών να παρίσταται στις συνεδριάσεις της Βουλής αυτής της πολιτείας των ΗΠΑ.

Η απόφαση πάρθηκε επειδή η τρανς βουλευτής επέκρινε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές που προωθούν νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει σε τρανς ανήλικους να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες φυλομετάβασης.

Συγκεκριμένα, το τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε με 68-32 να απαγορεύσει στην πολιτειακή βουλευτή Zooey Zephyr να είναι παρούσα στο βήμα της Βουλής, τον προθάλαμο ή τη γαλαρία.

Με βάση την απόφαση, η Zephyr θα συνεχίσει να έχει δικαίωμα ψήφου αλλά μόνο εξ αποστάσεως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει στο βήμα της Βουλής τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της θητείας τον επόμενο μήνα.

​Πρόκειται για μια κίνηση που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στο τοπικό Καπιτώλιο. Τη Δευτέρα υποστηρικτές της Zephyr έφτασαν ως τα θεωρεία φωνάζοντας «αφήστε τη να μιλήσει!». Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Σε ομιλία της έξω από το Καπιτώλιο της πολιτείας των ΗΠΑ τη Δευτέρα, η Zephyr είπε: «Δεν τους αρκεί να περάσουν τα επιβλαβή νομοσχέδιά τους. Όταν κάποιος σηκώνεται και καταγγέλλει τα νομοσχέδιά τους για τη ζημιά που προκαλούν, για τους θανάτους που προκαλούν, θέλουν σιωπή. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην εξόντωσή μας».

Την περασμένη εβδομάδα, η βουλευτής είχε δηλώσει ότι όσοι υποστηρίζουν την απαγόρευση πρόσβασης τρανς ανηλίκων σε θεραπείες φυλομετάβασης θα έχουν «αίμα στα χέρια τους». Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικανούς με το μικρόφωνο της τρανς πολιτικού να απενεργοποιείται στη συνέχεια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, ζήτησαν από την Zephyr να ζητήσει συγγνώμη καθώς την κατηγόρησαν ότι παραβίασε τους κανόνες ευπρέπειας και διατάραξε τις διαδικασίες της Βουλής. Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί υπερασπίστηκαν την Zephyr, υποστηρίζοντας ότι η βουλευτής υπερασπίστηκε τους ψηφοφόρους της και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, όπως είχε εκλεγεί για να κάνει.

Εχθές, η βουλευτής πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί επί της πρότασης τιμωρίας της: «Θα σηκωθώ για να υποστηρίξω την κοινότητά μου. Θα πάρω τη δύσκολη και ηθική επιλογή και θα σηκωθώ όρθια για να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που με εξέλεξαν».

Πηγή: Washington Post

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;