Φλωρίδης: «Προτεραιότητα η επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης»
O νέος υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει, σχετικά με τις αναφορές για την Ελλάδα στην έκθεση, ότι καταγράφονται με θετικό πρόσημο, η πρόοδος στην εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς

Στις θετικές αποτιμήσεις για βελτίωση της εικόνας σε θέματα Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, που καταγράφονται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, σημειώνοντας τους τομείς, όπου κατά την έκθεση, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντικές θετικές αποδόσεις.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει, σχετικά με τις αναφορές για την Ελλάδα στην έκθεση, ότι καταγράφονται με θετικό πρόσημο, η πρόοδος στην εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς, η ενίσχυση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, αλλά και η βελτίωση της νομοθεσίας για την ενίσχυση της διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μέσων Ενημέρωσης.

Ειδική αναφορά, την οποία επίσης σημειώνει ο υπουργός, κάνει η έκθεση για τον ενεργό ρόλο του κοινοβουλίου, ανεξάρτητων αρχών και λοιπών σε θέματα παρακολουθήσεων και χρήσης παράνομων λογισμικών.

Ο κ. Φλωρίδης, με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνει με έμφαση ότι η κυβέρνηση διαθέτει μεταρρυθμιστικό σχέδιο για άμεσες αλλαγές σε δικαιοσύνη και δικαστικό σύστημα, όπως η λήψη μέτρων για τον λεγόμενο δικαστικό «Καλλικράτη», αλλαγές δηλαδή στη χωροταξία των δικαστηρίων ανά την επικράτεια, όπως και αλλαγές στην αξιολόγηση του δικαστικού σώματος.

Τι αναφέρει ο Γιώργος Φλωρίδης

«Συγκεκριμένα στην Εκθεση γίνονται θετικές αναφορές στην αύξηση των πόρων στο χώρο της Δικαιοσύνης, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εκδίκαση υποθέσεων δωροδοκίας, στη νομοθετική ενίσχυση του συστήματος και της διαδικασίας ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και στη θεσμοθέτηση της προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Επίσης η Εκθεση επισημαίνει τη βελτίωση της νομοθεσίας για την ενίσχυση της διαφάνειας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μέσων Ενημέρωσης, τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και τέλος τον ενεργό ρόλο του Κοινοβουλίου και των Ανεξάρτητων Αρχών στη διερεύνηση θεμάτων επισύνδεσης και παράνομου λογισμικού παρακολούθησης».

Παράλληλα, ο υπουργός εκφράζει τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που διατυπώνει η Έκθεση, με βασική προτεραιότητα την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης. «Αυτό, ήδη υλοποιείται με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τον Νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας και την επιμόρφωση, αξιολόγηση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Δικαιοσύνης».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;