Ρόδος: Η απάντηση του επιχειρηματία για το συμβάν με τον σερβιτόρο - «Το έκανε για το πουρμπουάρ»
Η απάντηση του επιχειρηματία του beach bar για το συμβάν με τον σερβιτόρο που πηγαίνει παραγγελία μέσω θαλάσσης.

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί και τις έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο που πήγαινε, σχεδόν κολυμπώντας, παραγγελία σε πελάτες μέσω θαλάσσης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έδωσε τη δική του απάντηση, ενώ έκανε λόγο για «μεμονωμένο συμβάν».

Ο επιχειρηματίας μίλησε στο OPEN και ισχυρίστηκε ότι ήταν επιλογή του εργαζομένου να μπει μέσα στη θάλασσα για να σερβίρει. Όπως σημείωσε:

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου.

Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει»

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε πως τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός είναι αδιάβροχα, ενώ κατήγγειλε πως το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από:

«Ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή, που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου»

 

Το βίντεο από το συμβάν, το οποίο αναρτήθηκε στα social media, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και οδήγησε σε δύο ξεχωριστές έρευνες, από Επιθεώρηση Εργασίας και Λιμενικό. Τα στοιχεία, μάλιστα, έχουν σταλεί από τους υπευθύνους στον εισαγγελέα για να τα μελετήσει.

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στην έρευνα για την οποία σημείωσε:

«Ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση, αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, επεσήμανε πως ζήτησε άμεσα για γίνει έλεγχος, αλλά δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις από το κλιμάκιο της Επιθεώρησης. Όπως εξήγησε:

«Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει» 

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε πως συγκλήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο του επί του θέματος, ενώ προανήγγειλε άμεσα ένα σχετικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός δήλωσε:

«Θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων» 

 

 

Πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;