Πληροφορίες για νέα επιταγή ακρίβειας - Πότε οι ανακοινώσεις
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα επιταγή ακρίβειας σε δικαιούχους μετά το Market Pass - Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Πληροφορίες και πηγές στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο αναφέρουν ότι φαίνεται να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο μία επιταγή ακρίβειας, με το οικονομικό επιτελείο να προετοιμάζει τις επόμενες πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης.

Eιδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις 28/06 στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συζητηθεί η κατάρτιση σχεδίου για την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών, με προτεραιότητα το Market Pass, το οποίο λήγει, πράγμα που επιτάσσει την ανάγκη για λήψη αποφάσεων και σχετικών ανακοινώσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», εξετάζεται και ένα ακόμα έκτακτο επίδομα σε ευάλωτους, ενώ φαίνεται να «κλειδώνει» και μια ακόμα επιταγή ακρίβειας σε συνταξιούχους.

Τελευταία φορά, οι συνταξιούχοι πήραν ένα έκτακτο, εφάπαξ επίδομα από 200 μέχρι 300 ευρώ πριν το περασμένο Πάσχα.

Οι αποφάσεις έχουν χρονικό ορόσημο τη ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εάν αποφασιστεί επιταγή ακρίβειας, τότε αυτή θα δοθεί τα Χριστούγεννα, όπως έγινε και την τελευταία φορά. Ωστόσο, η διαφορά θα είναι μάλλον ότι αυτή τη φορά θα είναι μόνο για συνταξιούχους και όχι για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων που ίσχυαν πέρσι, δηλαδή:

Αυτός είναι και ο λόγος, μάλιστα, που εξετάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ένα ακόμα έκτακτο επίδομα σε ευάλωτους.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επιταγή ακρίβειας ήταν ένα εφάπαξ επίδομα ύψους 250 ευρώ.

Ποια επιδόματα και προγράμματα περνούν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικογένειας

 

Τι θα γίνει με το Market Pass

 

Το τοπίο παραμένει θολό για το Market Pass, καθώς, ενώ αρχικά διέρρευσαν πληροφορίες ότι θα γίνουν ανακοινώσεις άμεσα, από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, τελικά η ανακοίνωση πήρε αναβολή.

Έτσι κι αλλιώς, δεν φαίνεται να έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν η παράταση του επιδόματος θα είναι τρίμηνη ή εξάμηνη, ενώ υπήρχαν πληροφορίες και για νέους δικαιούχους, oι οποίες, όμως, δεν επιβεβαιώνονται.

Παρόλα αυτά, φαίνεται όλες οι πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι η απόφαση έχει «κλειδώσει» και μένει να φανεί ο χρόνος της ανακοίνωσης.

Ανακοινώσεις για το market pass αναμένονται προς το φθινόπωρο, σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζει κανείς στον ηλεκτρονικό τύπο.

 

Επιπλέον, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι το εάν θα μείνει σταθερή η επιδότηση, δηλαδή με ανώτατο ποσό τα 72 ευρώ για ζευγάρι με τέσσερα τέκνα, ή εάν θα ανέβει στα 100 ευρώ η ενίσχυση. Δεν υπάρχει επίσης καμία πληροφορία που να αναφέρει εάν θα χρειάζεται να γίνει ή όχι ξανά αίτηση στο gov.gr, όπως είχε γίνει με το Fuel Pass, ή εάν απλά θα συνεχιστεί η επιδότηση στους ήδη δικαιούχους, αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να αλλάξουν την επιλογή που είχαν κάνει μεταξύ άυλης κάρτας ή πίστωσης απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, οι δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1